Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 21.06.13

Včeraj kar sedem reševanj v naših gorah  -  Predviden razvoj vremena

Ob 8.12 se je na poti na Lubnik, občina Škofja Loka, poškodovala planinka. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so poškodovano planinko na kraju oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Škofja Loka.

Ob 10.48 je na poti iz Rob v Srednji vrh v občini Kranjska Gora pohodnici zdrsnilo in je padla približno 30 metrov v grapo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so pohodnici pomagali priti nazaj na pot in jo z vozilom prepeljali v ZD Kranjska Gora na pregled.

Ob 14.37 se je pri Domu Planika pod Triglavom v občini Bohinj poškodoval planinec, nemški državljan. Posredovali so gorski reševalci iz Bohinja in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki je poškodovanca s helikopterjem SV prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 18.19 si je na poti na Škrlatico v občini Kranjska Gora planinec poškodoval nogo in ni mogel nadaljevati poti. Poškodovanega so oskrbeli reševalci GRS Kranjska Gora in ga s helikopterjem SV prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 22.04 si je pohodnik na poti s Šmarne gore v občini Ljubljana poškodoval gleženj in ni mogel nadaljevati poti. Gorski reševalci GRS Ljubljana so poškodovanca prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci in odpeljali v bolnico.

Ob 9.04 se je pri sestopu z Sabotina, občina Nova Gorica, pohodnica poškodovala nogo. Posredovali so člani EHI-HRI Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ponesrečenko na mestu dogodka oskrbeli, člani HRI pa so jo prenesli in prepeljali do reševalnega vozila.

Ob 17.14 se je pri Mostu na Nadiži, občina Kobarid, poškodovala pohodnica. Člana GRS Tolmin sta poškodovano roko pohodnice imobilizirala in jo prepeljala v zdravstveni dom.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno. Predvsem na območju Julijskih Alp lahko popoldne nastane kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V soboto bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Popoldne bodo predvsem na severu in severovzhodu Slovenije nastale tudi nevihte. V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v notranjosti bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Vročina bo popustila. V ponedeljek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije