Uredništvo: info@planid.org
| Registracija

 

Vremenska napoved v besedi

Petek, 19. september 2014, ob 16. uri

Napoved za Slovenijo

Ponoči bo v zahodnih in osrednjih krajih pretežno oblačno. Drugod bo precej jasno. V zahodni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nato tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.
Jutri bo v zahodni in v osrednji Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo dopoldne pojavljale večinoma le v zahodnih krajih, proti poldnevu pa postopno tudi v osrednjih. Proti vzhodu bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno in tudi tam bodo nastale posamezne plohe in nevihte. Ponekod bo še pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, v severovzhodni Sloveniji in na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 19 do 24, v vzhodnih krajih do 26 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Drugod bo precej jasno. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.
Tudi jutri dopoldne bo vreme podobno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte nastajale v večjem delu sosednjih pokrajin. Pihal bo jugozahodnik,

Vremenska slika

Iznad Rusije sega vse do Skandinavije, srednje in jugovzhodne Evrope območje visokega zračnega tlaka. Ciklon se zadržuje zahodno od Španije in Francije. Od zahoda doteka nad naše kraje nekoliko toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Proti večeru se bo dež okrepil. Hladneje bo, meja sneženja se bo zvečer spustila pod 2000 m. Dež bo ponehal v noči na torek.

Napoved za Julijske Alpe

Petek, 19. september 2014, ob 8. uri

Napoved za danes

Danes bo na Pohorju in deloma v vzhodnih Karavankah še delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Vrhovi bodo večinoma v oblakih. Predvsem v Julijskih Alpah ter v hribih Notranjske in severne Primorske bodo popoldne občasne padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Kakšna ploha ali nevihta bo zvečer možna tudi v Karavankah. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter, ki bo občasno lahko kar močan. Temperatura na 1500 m bo okoli 12, na 2500 m 8 stopinj C.

Petek, 19. september 2014, ob 8. uri

Napoved za jutri

Jutri bo delno jasno le na Pohorju in morda v Koroških hribih v dopoldanskem času. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in vrhovi bodo večinoma v oblakih. Dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale v Julijskih Alpah in hribih Notranjske in severne Primorske, popoldne pa tudi drugod. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 13, na 2500 m pa okoli 7 stopinj C.

 

Meteo.si
 

Napoved za gorski svet

Vreme.net/...GORE


Padavine/višina snežne
odeje
 
Podatki z lavinskih postaj
 
Snežne razmere
 

Meteo alarm

Spletne kamere

Vreme po Sloveniji 

Podatki z avtomatskih postaj
Radarska slika padavin

vreme-si.com

10-dnevna vremenska napoved

 
Vreme v izbranem kraju

izberi državo, vpiši poštno št.!

eXTReMe Tracker