Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.03.13

Umrl na poti pod Trdinovim vrhom - Turni smučar si je poškodoval nogo - Sprehajalca obšla slabost - Obolela planinka / Predviden razvoj vremena

Ob 12.33 je pod Trdinovim vrhom na pohodni poti pohodnika obšla slabost. Reševalci ZD Novo Mesto so mu nudili pomoč, vendar je na mestu dogodka izgubil življenje. Aktivirani so bili tudi gasilci GRC Novo mesto, ki so reševalcem pomagali pri prenosu opreme in umrle osebe do vozila.

Ob 13.20 si je turni smučar na Velikem Draškem vrhu v občini Bohinj poškodoval nogo. Poškodovanega je oskrbela dežurne ekipe HeNMP in ga ob pomoči helikopterja SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.45 je v Podgorici za tovarno Belinka, občina Ljubljana, sprehajalca obšla slabost. Aktivirani so bili reševalci GRS Ljubljana, gasilci GB Ljubljana in reševalci NMP Ljubljana, ki so sprehajalca oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila. Prepeljan je bil v UKC Ljubljana.

Ob 22.15 je v koči na Kriški planini na Krvavcu v občini Cerklje na Gorenjskem planinko obšla huda slabost. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranj, gasilci JZ GRS Kranj in helikopter LPE z dežurno ekipo HeNMP. Gorski reševalci so pomagali pri transportu obolele iz koče do helikopterja, nato pa je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo in ponedeljek bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V torek bo večinoma jasno. Zjutraj bo hladno in ponekod megleno, popoldne bo začel pihati jugozahodnik.
V sredo bo v vzhodnih krajih še večinoma sončno, pihal bo jugozahodnik. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo, pogosteje v hribovitih krajih zahodne Slovenije.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi

• Plazovni bilten Karavanake

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije