Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 27.01.13

Precej dela za reševalce - Predviden razvoj vremena

Ob 16.36 so gorski reševalci GRS Tržič posredovali na Kofcah, občina Tržič in, od koder so pomagali onemogli planinki sestopiti v dolino in jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Tržič.

Ob 15.10 se je poškodoval smučar na smučišču na Voglu v občini Bohinj. Posredoval je helikopter HENMP Slovenske policije z dežurno ekipo. Ponesrečenca so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 14.24 je plaz zasul turnega smučarja na južni strani Begunjščice v smeri proti Prevali v občini Radovljica.Drugi smučar, s katerim sta se skupaj odpravila na turno smuko pa se je uspel rešiti in izkopati prijatelja, ki pa je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka. Posredovali so tudi reševalci GRS Radovljica, Tržič in Jesenice ter helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah.

Ob 12.59 je obiskovalko planinskega doma na Vrhu Staneta Kosca nad Rašico v Ljubljani obšla slabost. Posredovali so reševalci NMP Ljubljana ter reševalci GRS Ljubljana, ki so jo prenesli do reševalnega vozila.

Ob 14.56 je obšla slabost smučarja na Veliki planini v občini Kamnik. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Obolelega so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 9.56 je helikopter HENMP Slovenske policije z dežurno ekipo poletel na smučišče Črni vrh nad Cerknim, kjer je mlado smučarko obšla slabost. Obolelo smučarko so prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 10.01 se je pričela iskalna akcija že več dni pogrešane osebe na območju Hočkega Pohorja v občini Hoče-Slivnica. V akciji iskanja so poleg policije sodelovali tudi gasilci PGD Hoče, Bohova in Hotinja vas, pogrešanega pa niso našli, zato so z akcijo prekinili ob 14.27.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva precej jasno, le ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo od severozahoda začela naraščati koprenasta oblačnost, nizka oblačnost nad osrednjimi kraji pa bo razpadla.
V ponedeljek bo pretežno oblačno. Občasno bodo rahle padavine, po nižinah deloma sneg, deloma rahel dež. Ponekod bo nevarnost poledice.
V torek in sredo bo na Primorskem pretežno oblačno, ponekod lahko tudi megleno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Topleje bo.

Bilten URSZR: 27.01.2013


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si
podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi
• Lavinski bilten Karavanake
• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije