Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.12.12

Poškodoval se je lovec - Predviden razvoj vremena
Delo: Lovec kolegu prestrelil nadlaht

Ob 14.01 se je v bližini lovske koče Vimol, občina Semič, pri lovu poškodoval lovec. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli. Ekipi reševalcev Helikopterske enote nujne medicinske pomoči in posadka s helikopterjem Letalske policijske enote sta poškodovanega prepeljali v ljubljanski klinični center. Gasilci PGD Kot-Brezje, Rožni Dol in lovci so pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. O dogodku so bili obveščeni policisti.

Predviden razvoj vremena

V petek bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod pa bo pretežno oblačno. V zahodni, osrednji in južni Sloveniji se bodo pojavljale manjše padavine. Po nižinah v notranjosti bo sprva rahlo snežilo, do večera pa se bo meja sneženja dvignila do nadmorske višine okoli 800 m. Pihal bo jugozahodni veter. Po neprevetrenih dolinah bo nevarnost poledice.
V soboto bo oblačno, padavine se bodo okrepile in razširile nad vso državo. Po nižinah bo deževalo. V severovzhodni Sloveniji bo malo padavin. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.
V nedeljo se bo delno zjasnilo,
v ponedeljek pa bo spet bolj oblačno. Povečini bo suho. Po nižinah bo večji del dneva megleno.


Delo.si (14.12.12): Lovec kolegu prestrelil nadlaht
Novo mesto - Lovci lovske družine so se včeraj popoldne v bližini Brezovice pri Črmošnjicah odpravili na skupni lov, ko se je 48-letni lovec odločil, da odide po svoje, se oddaljil od skupine, nato pa iz neznanega razloga slekel varnostni odsevni telovnik. Brez telovnika ga je 60-letni kolega zamenjal za divjad in proti njemu z razdalje okrog 30 metrov sprožil strel.
Osemištiridesetletniku je prestrelil nadlaht, zato so ga reševalci s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.
Kriminalisti in policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije