Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.12.12

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Predviden razvoj vremena

V sredo se bo delno zjasnilo, ponekod po nižinah pa se bo zadrževala nizka oblačnost ali pa zjutraj in del dopoldneva megla. Predvsem v gorskem svetu bodo čez dan možne posamezne snežne plohe, kakšna ploha pa tudi ob morju.
V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več popoldne in zvečer. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Sredi popoldneva in zvečer bodo predvsem v vzhodni Sloveniji pogostejše snežne plohe. Zvečer bo v Prekmurju in v delu Štajerske prehodno zapihal severni veter, na Primorskem pa šibka burja.
V petek bo sprva delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Zvečer bodo na zahodu že manjše padavine, ki se bodo v noči na soboto razširile nad vso Slovenijo.
V soboto bo snežilo, na Primorskem pa predvsem po nižinah deževalo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Padavine bodo popoldne slabele.

Razmere v gorah

Včeraj, v torek, je snežilo. Zapadlo je od 5 do okoli 15 cm snega, nekaj več pa v Notranjskih hribih. Pihal je zahodni do severozahodni veter, ki je predvsem v visokogorju na izpostavljenih legah delal zamete. Temperatura je bila pod ničlo, zato je bil sneg v visokogorju suh, nižje pa sprva moker, zato se je tam bolje sprijel s podlago. Snežna odeja se je nekoliko sesedla. Strnjena snežna odeja sega do nižin. Na nadmorski višini 1000 m je snega od do okoli 20 cm, na 1500 m je snega večinoma od 30 do 50 cm, na 2500 pa v Julijcih do okoli 130 cm. Sneg je rahel in mehak. Veliko je napihanega snega. Nevarnost snežnih plazov je večinoma 2. stopnje. Predvsem so nevarna mesta z napihanim snegom na strmejših, golih ali travnatih pobočjih. Do noči na soboto ne bo omembe vrednih padavin, danes in jutri se bodo pojavljale le posamezne snežne plohe. Jutri popoldne se bo še nekoliko ohladilo, okrepil se bo severni veter. Zato bodo nastajali novi zameti predvsem na južnih straneh grebenov in prelazov. Snežna odeja se bo malo sesedla, preobražala pa se bo zelo počasi. Sneg bo ostal večinoma mehak, le na vetru izpostavljenih legah bo lahko nastala tanka skorja.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije