Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR - 31.07.12

Bilten URSZR: 31.07.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

torek, 31. julij 2012, ob 09:50, Dušan Škodič, ogledov: 1220

Dve reševanji - Predviden razvoj vremena

Ob 11.13 si je občanka pri lovski koči na Planini na območju Velega polja v občini Bohinj zlomila nogo. Dežurna ekipa GRS na Brniku je pohodnici imobilizirala nogo, helikopter Slovenske vojske pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 16.13 sta se pri Koči pri izviru Soče v občini Bovec ustavili tuji pohodnici, ki sta bruhali in kazali znake dehidracije. Po njunih izjavah sta se verjetno zastrupili s hrano. Prvo pomoč so jima nudili prisotni, oskrbeli pa so ju reševalci ekipe NMP ZD Tolmin. S helikopterjem Letalske policijske enote in Slovenske vojske sta bili v spremstvu zdravnika HNMP in Dežurne ekipe GRS Brnik prepeljani v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Bovec so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prevozu ene obolele osebe do helikopterja.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine bodo kmalu ponehale. Čez dan bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Predvsem v gorskem svetu lahko popoldne nastane kakšna krajevna ploha. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.
V sredo bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo dopoldne ponehala.
V četrtek in petek bo sončno in postopno spet bolj vroče.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker