Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.04.20

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 14.21 je na Mežakli, občina Gorje, kolesar izgubil oblast nad kolesom in se zaletel v drevo ter zletel okoli 10 metrov pod cesto. Reševalci GRS Radovljica so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli, prenesli do terenskega vozila ter ga prepeljali v dolino, kjer so ga predali reševalcem NMP Bled, ki so ga odpeljali v SB Jesenice.

Ob 7.33 se je v grapi v gozdu nad Toškim čelom v občini Ljubljana nahajal podhlajen motorist, ki se je poškodoval pri padcu z motorjem. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in pripadniki GRS Ljubljana, ki so motorista oskrbeli, ga z vrvno tehniko spravili iz okoli 30 metrov globoke grape ter ga prenesli do reševalnega vozila.

Ob 10.46 je pri Ajdovščini ultralahko letalo trčilo v jadralnega padalca. Padalec je pri tem umrl, pilot pa je aktiviral vgrajeno reševalno padalo ter tako rešil svoje in kopilotovo življenje. Oba sta poškodovana. Posredujejo gasilci GRC Ajdovščina, reševalci GRS Tolmin in reševalci NMP.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, rahle padavine bodo povsod ponehale. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe, najmanj verjetne bodo v severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 °C.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Popoldne bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, najvišje dnevne od 18 do 24 °C.

V torek bo delno jasno, na zahodu pa spremenljivo do pretežno oblačno in predvsem tam bodo popoldne krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter.
V sredo bo oblačno, občasno bo deževalo.

 

26.04.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije