Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.04.20

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V torek bo sprva oblačno s padavinami, tudi ponekod po nižinah predvsem južne in vzhodne Slovenije bo lahko snežilo. Na severu bodo padavine ponehale že zgodaj dopoldne, v južni Sloveniji pa sredi dneva. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Popoldne se bo delno zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 15 °C.

V sredo bo jasno. Zjutraj bo v zatišnih legah nevarnost pozebe. Šibka burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 12 do 16 °C.

V četrtek in petek bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorološko prognozo Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov večinoma MAJHNA, 1. stopnje, po evropski petstopenjski lestvici. Snežna odeja je zmrznjena in stabilna, na njej je do okoli 5 cm novega snega.

Ob ohladitvi je sneg zmrznil in je večinoma trd, ponekod poledenel. Na stari, trdi podlagi je do okoli 5 cm novega snega. Ker je sneg večinoma trd, je nevarnost zdrsov.

V torek bo že večinoma suho, popoldne se bo počasi jasnilo. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Temperatura bo pod ničlo. V sredo bo jasno. Dopoldne bo še mrzlo, popoldne se bo o grelo in ledišče se bo dvignilo nad najvišje vrhove. Pihal bo veter večinoma severnih smeri. V četrtek bo pretežno jasno in toplo. Zapihal bo jugozahodnik.

Že v sredo se bo popoldne toliko segrelo, da se bo ob sončnem vremenu sneg na osončenih legah ojužil in zmehčal. S strmih pobočij se bodo lahko prožili majhni plaziči mokrega snega, tam boste lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sprožili kakšen plaz mokrega snega predvsem na kložah. Podobno stanje bo tudi v četrtek in petek. Snežna odeja bo ponoči pomrznila.

14.04.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije