Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.03.20

Predviden razvoj vremena - Smrtna nesreča na smučišču

Ob 11.09 se je na smučišču Soriška planina smučar zaletel v drevo. Kljub takojšnji pomoči reševalcev iz smučišča, prvih posredovalcev PGD Sorica, reševalcev NMP Škofja Loka in helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika je smučar umrl na kraju dogodka.

Ob 9.35 je v gozdu proti Slivnici, občina Cerknica, na osebo pri gozdnih opravilih padel hlod. Oseba je zaradi hudih poškodb umrla.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno, le na zahodu se bo oblačnost postopno povečala. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči se bo pooblačilo, ponekod na Primorskem bo padla kakšna kaplja dežja.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva se bodo na severovzhodu začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne in zvečer širile proti zahodu. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zvečer zmerna burja.

V soboto bo sprva zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho, popoldne pa bodo padavine od zahoda zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 500 in 800 m. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, v notranjosti pa severovzhodni veter.

V nedeljo bo sončno, veter bo oslabel.


Slovenske novice, 12.03.2020 10.33
Slovensko smučišče: smučar v drevo in smrt

Kljub takojšnji prvi pomoči je na kraju umrl.

Škofjeloški policisti so v sredo obravnavali smrtno nesrečo smučarja. Okoliščine kažejo, da se mu je pred trčenjem v zaščitno blazino, ki je nameščena na drevesu, odpela smučka. Po trku je nezavesten obležal na smučišču. Kljub takojšnji prvi pomoči je na kraju umrl, poroča PU Kranj.

Gre za drugo smrtno žrtev letos na gorenjskih smučiščih. Prva smrtna žrtev je bil deskar, ki se je poškodoval 31. januarja letos. Umrl je v zdravstveni ustanovi.

V letošnji smučarski sezoni so gorenjski policisti obravnavali 32 smučarskih nesreč. V 12 primerih je bil podan sum na težje poškodbe. V večini nesreč so bili smučarji udeleženi sami, kot vzrok nesreč pa se najpogosteje pojavlja precenjevanje sposobnosti in razmer na smučišču.

12.03.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije