Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.02.20

GRS Tržič pomagala planinki
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 15.28 si je pri sestopu s Kofc, občina Tržič, planinka poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Tržič, ki so planinko oskrbeli, prepeljali v dolino in predali reševalcem NMP Tržič

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno oblačno, na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Predvsem zvečer bodo nastale krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Prehodno bo zapihal severni veter. V prvem delu noči se bo zjasnilo. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem šibka burja. Veter bo do jutra oslabel.

V četrtek bo pretežno jasno, popoldne bo v severni Sloveniji nekaj več oblačnosti.
V petek bo pretežno jasno, zapihal bo severni veter, ki bo ponekod na severu okrepljen.
V soboto bo deloma sončno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. Zapihal bo jugozahodnik. Znova bo topleje.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov večinoma MAJHNA, 1. stopnje. Izjemoma lahko pod večjo obremenitvijo sprožite manjše kložaste plazove. Številna pobočja so poledenela, zato je večja NEVARNOST ZDRSOV.

Ponoči je ponekod rahlo snežilo, vendar je zapadlo le kakšen centimeter snega. Nekoliko več okrog 5 cm novega snega je v zahodnih Julijcih. Nov sneg ni bistveno vplival na snežne razmere. Ob ohladitvi je sneg pomrznil. Snežna odeja je večinoma trda, ponekod poledenela, le v zatišnih legah visokogorja je nekaj mehkega snega. Napihan sneg je na vseh orientacijah, a ga ni veliko. Na prisojnih legah se snežna odeja čez dan omehča in predira.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno tudi megleno. Zjutraj bo rahlo sneženje ponehalo, čez dan bo večinoma suho. Zvečer bodo nastajale kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo šibak veter spremenljive smeri, zvečer pa bo zapihal zmeren do močan severni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli -2, na 2500 m pa -8 °C. V četrtek bo sprva pretežno jasno, popoldne pa več srednje in visoke oblačnosti. Zjutraj bo še pihal zmeren severni veter, ki bo čez dan slabel in obračal na severozahodno do zahodno smer. Temperatura na 1500 m bo okoli -3, na 2500 m pa -9 °C. V petek bo pretežno jasno, le nekateri vrhovi v visokogorju so lahko občasno v oblačnosti. Zvečer se bo rahlo pooblačilo. Zjutraj bo zapihal zmeren do močan severnik, ki bo zvečer oslabel. Na 1500 m bo okrog -1, na 2500 m pa okrog -6 °C.

Plazovne razmere se ne bodo kaj dosti spreminjale. Danes zvečer lahko ob snežnih plohah zapade le nekaj centimetrov snega, ki ga bo okrepljen severnik hitro spihal do trde podlage. Snežna odeja bo zaradi ohladitve ostala pomrznjena, le na izrazitih prisojnih legah se bo sneg rahlo ojužil. Še vedno bo velika NEVARNOST ZDRSOV. Izjemoma lahko pod večjo obremenitvijo sprožite manjše kložaste plazove.

19.02.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije