Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.01.20

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek bo precej jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla, ki lahko predvsem v Pomurju vztraja večji del dneva. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Ponoči se bo od jugozahoda pooblačilo, v zahodnih, južnih in deloma osrednjih krajih bo pričelo rahlo deževati. Po neprevetrenih dolinah bo možna poledica.

V soboto bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo ali rosilo.
V nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo tu in tam še rahlo deževalo.
V ponedeljek se bo delno razjasnilo, po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov povsod v naših gorah MAJHNA, 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici nevarnosti proženja snežnih plazov. Plazovne razmere se niso bistveno spremenile. Bolj nevarno bo v petek sredi dneva in zgodaj popoldne na prisojnih pobočjih, ker se bo sneg nekoliko ojužil in možnost, da se sproži kakšen kložasti plaz.

Suho vreme se nadaljuje. Sneg se je na osončenih legah čez dan na površini ojužil, ponoči pomrznil. V senci visokogorja je sneg ostal slabše preobražen. Snežna odeja je večinoma trda ali skorjasta, ponekod poledenela. Na vetru izpostavljenih legah je sneg trd in leden, močno spihan. Le v senčnih legah visokogorja je ponekod sneg še mehak ali pokrit s tanko skorjo. V petek bo pretežno jasno s temperaturnim obratom, pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. Ledišče bo nad najvišjimi vrhovi, a zrak bo suh. V soboto in nedeljo bo oblačno, občasno bodo ponekod rahle padavine. Meja sneženja bo večinoma med 900 in 1200 metrov nadmorske višine. Pihal bo jugozahodnik, ki bo v nedeljo oslabel. V ponedeljek se bo prehodno delno zjasnilo, proti večeru pa bo od zahoda oblačnost spet naraščala.

Plazovne razmere se ne bodo kaj dosti spreminjale. Zaradi pooblačitve in ohladitve bo sneg ostal pomrznjen in trd. Padavin bo v soboto in nedeljo zelo malo in ne bodo vplivale na snežne in plazovne razmere. Ostaja pa velika nevarnost zdrsov.

24.01.2020

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije