Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 15.09.19

15.09.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

nedelja, 15. september 2019, ob 11:28, Franci Savenc, ogledov: 526

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.28 se je v ferati Češka koča, občina Jezersko, zaplezal planinec. Reševalci GRS Jezersko so planinca z vrvno tehniko potegnili iz previsnega dela ferate.

Ob 15.09 je na markirani poti z Storžiča, občina Tržič, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS z Brnika s helikopterjem LPE so planinko na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino.

Ob 18.08 si je pohodnik na Planini za Malim vrhom, občina Bohinj, pri padcu poškodoval glavo. Na kraju so ga oskrbeli reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah. Helikopter LPE ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 10.45 je na hribu Muzec v občini Kobarid pri pohodu oslabela planinka. Reševalci GRS Tolmin in posadka helikopterja LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku so obolelo planinko s helikopterjem prepeljali na heliodrom v Tolminu. Reševalci NMP Tolmin so jo prevzeli in nato prepeljali v ZD Tolmin.

Ob 10.58 je na Sodarjevi poti na Sv. Jošt, občina Kranj, pohodnika obšla slabost. Reševalci GRS Kranj, gasilci GARS Kranj in reševalci NMP Kranj so pohodniku nudili prvo pomoč in ga odpeljali na zdravljenje.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno, sprva bo ponekod v severni Sloveniji še pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno.

V ponedeljek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v hribovitih zahodnih krajih oblačnost povečala.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki bo čez dan naraščala. Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne padavine, ki se bodo v noči na sredo razširile na večji del Slovenije in v sredo dopoldne ponehale. Popoldne se bo delno zjasnilo. Zapihal bo vzhodni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker