Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 20.08.19

20.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

torek, 20. avgust 2019, ob 10:07, Franci Savenc, ogledov: 485

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 10.10 je pri planinski koči na Doliču, občina Bovec, kača ugriznila pohodnico. Posredovali so reševalci GRS Bovec in posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu. Pohodnico so prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 12.41 je na planinski poti na Triglav, občina Bovec, obnemogel planinec in ni mogel nadaljevati poti, niti sestopiti. Posredovali so reševalci GRS Bovec in posadka helikopterja s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu. Obnemoglega planinca je prepeljala v SB Jesenice.

Ob 13.26 se je na Planini nad Ljubnim, občina Ljubno, pri zasilnem pristanku poškodovala jadralna padalka. Posredovali so reševalci NMP Mozirje ter posadka s helikopterjem LPE z dežurno ekipo GRS na krovu. Poškodovanko so odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Ljubno so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 17.09 je v bližini naselja Smast v občini Kobarid na drevesu zasilno pristala jadralna padalka. Nepoškodovana je sama sestopila z drevesa, jadralno padalo pa so sneli reševalci GRS Tolmin.

Predviden razvoj vremena

V torek bo pretežno jasno.

V sredo se bo v notranjosti Slovenije oblačnost povečala. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu. Pihal bo severovzhodni veter. Na Primorskem bo povečini sončno, zapihala bo šibka do zmerna burja.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho.
V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost trgala. Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Oba dneva bo na Primorskem ob šibki burji prevladovalo sončno in vroče vreme.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker