Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 19.08.19

18.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

ponedeljek, 19. avgust 2019, ob 08:54, Franci Savenc, ogledov: 554

GRS v šestih (6) akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.43 je pri sestopu s Triglava, pri konjskem prevalu, planinca obšla slabost. Reševalci GRS Mojstrana so za pomoč zaprosili helikopter SV z ekipo GRS na Brniku, ki so poleteli po obolelega in ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 8.45 so v Mežaklji, občina Kranjska Gora, reševalci GRS Mojstrana rešili zaplezanega plezalca ter ga pospremili v dolino.

Ob 15.50 se je v Koči pri sedmerih Triglavskih jezerih tuja planinka vrezala z nožem v roko. Reševalci GRS Bohinj so zaprosili za pomoč helikopter SV z ekipo GRS na Brniku, ki je odletel po poškodovanko in jo prepeljal v SB Jesenice.

Ob 16.59 sta se na področju Vitranca, občin Kranjska Gora izgubili dve planinki. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so ju našli in ju nepoškodovani varno pospremili v dolino.

Ob 8.39 si je na Kamniškem sedlu oseba poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in posadka helikopterja SV, s katerim so jo prepeljali v dolino.

Ob 8.39 si je na Kamniškem sedlu oseba poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in posadka helikopterja SV, s katerim so jo prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno, zvečer bodo v severni Sloveniji ob meji z Avstrijo možne posamezne nevihte.

V torek bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod v severni in osrednji Sloveniji nizka oblačnost.
V sredo bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nevihtami. Na Primorskem bo še deloma sončno in večinoma suho. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer okrepila.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, tu in tam se bodo še pojavljale krajevne padavine. Več sonca bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker