Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 06.08.19

06.08.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

torek, 6. avgust 2019, ob 11:21, Franci Savenc, ogledov: 503

GRS v petih (5) akcijah
Predviden razvoj vremena

V večernih urah 4. 8. 2019 sta se v Nemški smeri severne stene Triglava zaplezala plezalca in ostala tudi brez klinov. Reševalci GRS Mojstrana so v jutranjih urah priplezali do njiju. Iz stene jih je okoli 8.58 nepoškodovana v dolino prepeljal helikopter Slovenske policije z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 12.55 so na območju Jerebikovca, občina Kranjska Gora, tuji planinci zašli iz markirane poti in se izgubili v brezpotju. Gorski reševalci GRS Mojstrana so s pomočjo helikopterske posadke LPE in dežurne ekipe GRS z Brnika izsledili izgubljeno skupino in jih na klasičen način pospremili v dolino.

Ob 17.55 so na Tolminskem Kuku, občina Bohinj, omagali štirje nizozemski planinci. Gorski reševalci GRS Bohinj so jih v sodelovanju z dežurno ekipo GRS z Brnika in policijskim helikopterjem nepoškodovane prepeljali v dolino.

Ob 9.27 je na planinski poti od Črne prsti na Rodico, občina Tolmin, omagal planinec, ki ni mogel več nadaljevati poti. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so obnemoglega planinca na klasični način pospremili v dolino.

Ob 11.42 je na Kredarici, občina Kranjska Gora, planinca nenadoma obšla slabost. Gorski reševalci GRS Mojstrana so v sodelovanju z dežurno ekipo GRS z Brnika in helikoptersko posadko Slovenske policije planinca oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sprva ponekod pretežno oblačno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne plohe in nevihte.

V sredo bo prevladovalo sončno vreme z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Več oblačnosti bo v severozahodni Sloveniji, kjer bo popoldne ali zvečer možna kakšna ploha ali nevihta. Pihati bo začel jugozahodni veter.
V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.
V petek bo povečini sončno.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker