Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 04.06.19

04.06.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

torek, 4. junij 2019, ob 09:19, Uredništvo G-L, ogledov: 394

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 16.40 se je na poti med Starim Ljubeljem in Zelenico, občina Tržič, izgubil planinec. Gorski Reševalci postaje GRS Tržič so planinca poiskali in pospremili v dolino.

Ob 17.32 se je na območju doline Radovne, občina Gorje, izgubila oseba. Posredovali so gorski reševalci GRS Radovljica, ki so pogrešano osebo našli, oskrbeli in predali reševalcem NMP Bled.

Ob 20.19 je planinec, pod Stolom, občina Žirovnica, zašel s poti. Gorski reševalci postaje GRS Radovljica so osebo poiskali v steni in mu pomagali v dolino.

Ob 16.25 se je na območju planine Vodole v občini Luče pri delu v gozdu poškodoval delavec. Gasilci PGD Luče, reševalci NMP Mozirje, gorski reševalci GRS Celje so na kraju poškodovanca na kraju oskrbeli in prenesli na klasični način do lokacije, kjer sta ga lahko prevezala posadka Slovenske vojske in združena ekipa GRS-HNMP Brnik in s helikopterjem prepeljala na nadaljnjo zdravljenje v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sončno, v popoldanskem času bo nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht.
V sredo bo sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo bolj verjetne v vzhodnih in severnih krajih. Popoldne bo zapihal veter južnih smeri.
V četrtek in petek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno v hribovitih krajih na zahodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodni veter.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker