Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.02.19

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 12.01 je pri Zoisovi koči na Grintovcu, občina Preddvor, planinec sestopu zdrsnil ter si pri tem poškodoval ramo in koleno. Reševalci GRS Kranj so ponesrečenca oskrbeli in ker je bil mobilen, pospremili v dolino, kjer so ga predali reševalcem NMP Kranj.

Ob 12.32 si je pri nameščanju derez pri Blejski koči na Lipnici, občina Gorje, planinec poškodoval glavo in ramo. Reševalci GRS Radovljica so ga oskrbeli, posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe GRS na Brniku ga je prepeljala v SB Jesenice.

Ob 13.01 je na Storžiču, občina Tržič, zdrsnil planinec in se pri tem poškodoval. Reševalci GRS Tržič so hudo poškodovanega ponesrečenca na kraju oskrbeli in prenesli do helikopterja Slovenske vojske, s katerim je bil v spremstvu združene ekipe HNMP in GRS prepeljan v UKC Ljubljana.

Ob 18.18 sta se v bližini naselja Kred, občina Kobarid, zaradi teme izgubila planinca. Gorski reševalci GRS Tolmin so nepoškodovana planinca našli in ju na klasični način pospremili v dolino.

Ob 19.00 so na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, gasilci JZ GRS Kranj nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo zjutraj bo pretežno jasno, nato se bo od severovzhoda oblačnost postopno povečala. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v južni in osrednji Sloveniji pa vzhodni veter. Ponoči bo v večjem delu Slovenije oblačno, a večinoma suho. V ponedeljek bo na zahodu dokaj sončno, drugod zmerno, občasno predvsem na vzhodu pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo zvečer in v noči na torek ponehala. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V sredo bo pretežno jasno. Postopno bo še topleje.

24.02.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije