Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.01.19

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V sredo bo oblačno z občasnim rahlim sneženjem, le ob morju bo večinoma rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V četrtek bo v zahodni Sloveniji deloma sončno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodnih krajih bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, burja na Primorskem se bo spet okrepila.

V petek bo na zahodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.
V soboto bo povečini sončno, veter bo oslabel.

Razmere v gorah

Nevarnost snežnih plazov je nad nadmorsko višino okoli 1500 m ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Predvsem na mestih z napihanim snegom lahko na dovolj strmih pobočjih ob večji obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz. Na spihanih grebenih je ponekod nevarnost zdrsov.

Snežna odeja je mehka in rahla, v zametih ponekod nekoliko gostejša. Vetru izpostavljena mesta so precej spihana, v zatišnih legah pa so ponekod klože. Novi sneg se je še nekoliko sesedel, zaradi nizkih temperatur pa se skoraj ni preobražal. Rahlo sneženje v pretekli noči je krajevno prineslo še nekaj centimetrov puhastega snega.

V snežni odeji je šibka plast, po kateri se lahko ob obremenitvi sproži plaz sprijetega, suhega snega. V sredo bo oblačno in megleno, ponekod bo občasno rahlo snežilo, verjetneje v zahodni polovici naših gora. Pihal bo šibak do zmeren vzhodni do jugovzhodni, popoldne v visokogorju tudi jugozahodni veter. V četrtek čez dan se bo delno razjasnilo, a bo ostalo nekaj slojaste oblačnosti visoko nad vrhovi. Pihal bo zmeren severovzhodnik. V petek se bo nadaljevalo suho in hladno vreme. Delno jasno bo, predvsem v vzhodnem delu naših gora bo občasno nekaj oblačnosti. Pihal bo zmeren do močan severni do severovzhodni veter.

Sneg bo ostal mehak, veter pa bo delal nove zamete. Zaradi nizkih temperatur se bo le počasi preobražal in povezoval. Nevarnost snežnih plazov v gorah bo večinoma ZMERNA, 2. stopnje.

 

23.01.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije