Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.01.19

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 10.21 je pohodnika v smeri Dražgoš, občina Železniki, obšla slabost. Reševalci GRS Škofja Loka so pohodniku nudili prvo pomoč in ga predali reševalcem NMP Škofja Loka.

Ob 13.52 je na pobočju Čavna v občini Ajdovščina jadralni padalec zasilno pristal na drevesu. Z drevesa so ga rešili reševalci GRS Tolmin in MONG-HRI Nova Gorica.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sprva bodo še možne posamezne plohe. Pihal bo severni do severozahodni veter.

V torek bo sončno. Do popoldneva bo na severu še pihal severni veter, ki bo izrazitejši pod Karavankami. Popoldne bo spet zapihal šibak jugozahodni veter.
V sredo čez dan bo na Primorskem in Notranjskem oblačnost naraščala, drugje bo še dokaj jasno. Pihal bo jugozahodni veter.
V četrtek bo na zahodu in v osrednjem delu države večinoma oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Na vzhodu bo lahko še nekaj sonca, pihal bo jugozahodnik.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo, Agencije RS za okolje, se nadaljuje v glavnem suho in občasno vetrovno vreme. V ponedeljek ponoči je ponekod v Julijcih zapadlo do 5 cm snega, ki ga je severni veter povsem spihal. Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, predvsem severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod lahko mehak.

Do četrtka bo suho in občasno precej vetrovno vreme. V ponedeljek in torek bo pihal zmeren do močan veter severnih smeri, najmočnejši bo v torek zjutraj in dopoldne. Nato bo veter slabel, ponovno se bo krepil v sredo, ko bo zapihal jugozahodnik. V noči na četrtek se bodo v zahodnih in južnih Julijskih Alpah začele pojavljati manjše padavine z mejo sneženja na okoli 900 metrov nadmorske višine. V noči na petek se bodo lahko padavine širile proti vzhodu, kar pa še ni povsem zanesljivo.

Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nekaj centimetrov snega bo lahko do petka zjutraj zapadlo predvsem v Julijskih Alpah in morda v zahodnih in osrednjih Karavankah, a količina bo premajhna, da bi vplivala na lavinske razmere. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

 

14.01.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije