Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 11.01.19

11.01.2019

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

petek, 11. januar 2019, ob 10:29, Franci Savenc, ogledov: 167

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan se bo postopno razjasnilo. Veter bo oslabel. Najvišje. Ponoči se bo od severa oblačnost povečala.

V soboto bo sprva zmerno do pretežno oblačno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Popoldne se bo oblačnost umikala.

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo ter večinoma suho. V nedeljo bo ponekod pihal jugozahodnik, v ponedeljek pa bo zapihal veter severnih smeri.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve. Nadaljuje se v glavnem suho in občasno vetrovno vreme.

Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod lahko mehak. V petek bo sprva delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne pa pretežno jasno. Pihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, popoldne bo prehodno oslabel. Temperatura bo povsod pod ničlo, a bo postopno dotekal nekoliko toplejši zrak. Ponoči se bo pooblačilo, jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v visokogorju bo pihal zmeren, ponekod občasno nekoliko okrepljen severozahodnik. Pod okoli 1700 metri bo veter šibak. Ničla se bo čez dan dvignila do nadmorske višine okoli 1600 metrov. V nedeljo bo pretežno oblačno, le sredi dneva se bo lahko prehodno delno razjasnilo. Pihal bo zmeren severozahodni do zahodni veter, ki se bo popoldne okrepil predvsem v sredogorju, kjer bo prej šibkejši. V noči na ponedeljek bodo prehodno rahle padavine.

Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Ponekod bo lahko predvsem v noči na ponedeljek zapadel kakšen centimeter snega, ki pa ga bo veter spihal. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

 

eXTReMe Tracker