Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 30.12.17

30.12.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

sobota, 30. december 2017, ob 16:25, Franci Savenc, ogledov: 772

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 16.23 se je na območju Kriške gore, občina Tržič, izgubil planinec in zaradi izčrpanosti ni mogel nadaljevati poti v dolino. Gorski reševalci GRS Tržič so planinca našli na območju pod Tolstim vrhom, mu na kraju nudili prvo pomoč in ga s pomočjo vrvne tehnike pospremili v dolino.

Ob 20.33 so med Zelenico in Tinčkovo Kočo v dolini Završnice, občina Žirovnica, gorski reševalci našli močno podhlajenega planinca, ki je zdrsnil s poti. Poškodovanega planinca so gorski reševalci GRS Radovljica oskrbeli, prenesli do terenskega vozila in ga prepeljali do doline, kjer so ga predali reševalcem NMP Jesenice v nadaljnje zdravljenje.

Ob 13.08 je na pobočju Nanosa, občina Postojna, planinec obtičal na zahtevnem terenu. Gorski reševalci GRZS Ljubljana - enota GRS Postojna so planinca rešili s strmega terena.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo zmerno, občasno tudi pretežno oblačno in povečini suho. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Predvsem na Notranjskem in na severovzhodu bo čez dan pihal jugozahodnik. Ponoči bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
V nedeljo bo na severu in severovzhodu še deloma sončno, drugod se bo čez dan od juga pooblačilo. Popoldne in zvečer bo ponekod na Primorskem in Notranjskem občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.
V ponedeljek bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo popoldne spuščala, zvečer bodo padavine ponehale.
V torek bo pretežno oblačno, čez dan bo ponekod rahlo snežilo, popoldne se bo na zahodu delno zjasnilo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker