Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.08.17

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 8.23 so se na ferati pod Češko kočo, občina Jezersko, zaplezale tri planinke. Posredovali so reševalci GRS Jezersko, helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki so planinke nepoškodovane rešili ter jih prepeljali v dolino.

Ob 10.05 si je planinec na poti iz Malega Triglava v bližini Konjskega prevala, občina Gorje, poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na Brniku. S policijskim helikopterjem so poškodovanega planinca prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 21.09 se je na območju Planine Konjščica v naselju Srednja vas v Bohinju, občina Bohinj, zaradi teme izgubil planinec, ki ni našel poti v dolino. S seboj ni imel razsvetljave. Reševalci GRS Bohinj so nepoškodovanega planinca našli, ga pospremili v dolino in ga prepeljali na Rudno polje, kjer je imel parkirano osebno vozilo.

Ob 20.34 so se pri naselju Robič v občini Kobarid v gozdu izgubili tuji turisti, kolesarji. Na pomoč so jim odhiteli reševalci GRS Tolmin, ki so jih po dolgem iskanju našli ter jih pospremili do ceste.

Ob 15.17 se je izgubila planinka na poti iz Črnega jezera proti Sedmerim jezerom, občina Bohinj. Posredovali so reševalci GRS Bohinj in helikopter LPE z dežurno ekipo GRS Brnik. Planinko so rešili in jo nepoškodovano s helikopterjem prepeljali v dolino.

Ob 17.20 se je pri markirani poti na Skuto v Kamniški Bistrici, občina Kamnik, na višini okoli 2100 metrov nadmorske višine izgubila planinka. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kamnik in dežurna ekipa GRS z Brnika. S policijskim helikopterjem so nepoškodovano planinko prepeljali v Kamniško Bistrico.

Predviden razvoj vremena

V soboto dopoldne bo precej jasno. Popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v gorskem svetu bo lahko nastala kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
V nedeljo bo precej jasno. Kakšna nevihta bo zvečer možna predvsem v Prekmurju in na Štajerskem, kjer bo prehodno zapihal severni veter.
V ponedeljek se bo pooblačilo. Čez dan se bodo od severa začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo postopno razširile nad večji del Slovenije. Zapihal bo severni do severovzhodni veter. Vročina bo popustila.
V torek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.

26.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije