Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 06.07.15

Šest akcij GRS
Predviden razvoj vremena

Ob 8.14 si je planinka poškodovala nogo v okolici koče Valentina Vodnika v občini Kranjska Gora. Posredovali so reševalci Postaje GRS Mojstrana, in dežurna ekipa za reševanje v gorah v spremstvu helikopterja SV, ki so poškodovanko oskrbeli ter jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.31 si je pri plezanju v Draškem vrhu v občini Bohinj plezalec poškodoval gleženj. Plezalci so iz stene priplezali na greben, kjer je poškodovanca oskrbela dežurna ekipa za reševanje v gorah ter ga ob pomoči helikopterja SV prepeljana v SB Jesenice.

Ob 10.21 si je na pobočju Prisojnika, občina Bovec, planinka poškodovala gleženj. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah v spremstvu helikopterja SV, ki so poškodovanko oskrbeli ter jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.40 sta v bližini Razor planine, občina Tolmin zašla dva planinca. Reševalci Postaje GRS Tolmin so izgubljena planinca našli in ju pospremili v dolino.

Ob 14.50 je v plezalni poti na Raduho obtičala planinka z dvema otrokoma. Reševalci Postaje GRS Koroške so jih rešili in jim pomagali nazaj proti planinski koči Grohat, v občini Solčava. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 17.03 je na pobočju Stola v občini Kobarid, zasilno pristal jadralni padalec. Pri pristanku se ni poškodoval, ni se pa vedelo kje se točno nahaja. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Tolmin in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah, ki so pregledali pobočje Stola do italijanske meje, vendar padalca niso našli. Kasneje je bilo ugotovljeno, da se nahaja na italijanski strani grebena, tako da je bil o padalcu obveščen Operativni center CZ v Palmanovi, ki je po padalca poslal italijanske reševalce.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo predvsem v severni in osrednji Sloveniji nastale posamezne vročinske nevihte.
V torek bo sončno.
V sredo bo sprva sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v noči na četrtek zajele večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodni veter, osvežilo se bo.
V četrtek bo sprva pretežno oblačno z nekaj dežja, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja

06.07.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije