Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.04.15

Dve reševanji padalcev Delo: Nesreči jadralnih padalcev
Predviden razvoj vremena

Ob 16.34 je nad plazom Slano blato nad vasjo Lokavec v občini Ajdovščina padel jadralni padalec. Reševalci GRS Tolmin, sekcija Ajdovščina, so ponesrečenega oskrbeli in prenesli do ceste, kjer so ga predali reševalcem NMP Ajdovščina.

Ob 16.05 se je na vzletišču na Kobariškem Stolu v občini Kobarid pri padcu poškodoval jadralni padalec. Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin in helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah. Ponesrečenega s poškodovano hrbtenico so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Šempeter.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo delno jasno. Več oblačnosti bo v severni Sloveniji, kjer bodo lahko občasno manjše padavine. Pihal bo jugozahodni veter.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo padavine, deloma plohe. Proti večeru se bo prehodno zjasnilo.
V soboto bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bo ponekod občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter.
V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter.


Delo, 23.04.2015, 15:45: Nesreči jadralnih padalcev

Ajdovščina, Kobarid − Včeraj ob 16.42 so policiste obvestili, da se je nad plazom Slano blato nad vasjo Lokavec poškodoval jadralni padalec. Štiriinštiridesetletnemu jadralnemu padalcu je zaradi neugodnega vetra zmanjkalo vzgona in je zato zasilno in trdo pristal. Pri tem se je laže poškodoval (udarec v hrbtenico).

Ko so ga oskrbeli tolminski gorski rešavalci, so ga ajdovski reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Okrog pol petih popoldne se je na vzletišču na Stolu včeraj ponesrečil še 31-letni italijanski jadralni padalec.

Enaintridesetletnik je okoli dveh popoldne z jadralnim padalom poletel iz Gemone (Republika Italija) čez mejo na slovensko stran. Veter na severnem grebenu Stola mu je bočno zaprl padalo, zato je padel iz višine približno 20 metrov na tla. Po prvih podatkih je laže poškodovan.

Na pomoč so prihiteli reševalci GRS Tolmin, potem pa so Italijana s helikopterjem Slovenske vojske za reševanje v gorah prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
 

23.04.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije