Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nikoli ne reci nikoli

ProMo blog: Najpomembnejši zimski vzpon zadnjega četrt stoletja v Lake District, plezališču na severu Anglije, ki je znano po tradicionalnem angleškem plezanju. Dave Birkett je Never Say Never ocenil VIII, 8.

Po super prvenstvenih vzponih v Avstriji (Centrecourte) in Kanadi (Spray On) o dobrem zimskem vzponu poročajo tudi iz Anglije.

Dave Birkett, eden izmed najbolj aktivnih in talentiranih britanskih all round plezalcev,  je v domačem Lake District preplezal smer, ki jo štejejo za eno najpomembnejših zimskih smeri zadnjega četrt stoletja. Never Ever Say Never (VIII 8, E7 5c) poteka po vzhodnem stebru vrha Scafell, ki ima eno najbolj značilnih in simboličnih angleških sten. Smer poteka po tanki ozki liniji ledu, ki se naredi enkrat v blue moon in lepo poveže tri obstoječe letne smeri: Gold Rush (E1), Yellow Slab (HVS) in Overhanging Grooves (E3).

Birkett je preplezal smer v dveh delih. Pvi dan prva dva raztežaja, naslednji dan, ko se je na drugo stojišče z vrha spustil po vrvi, pa še preostale tri do vrha.

Scafell, vzhodni steber. Plezalca sta v "krogcu", linijo smeri pa si ni težko predstavljati.

 

ukclimbing.com

 

ProMo blog: Never Say Never

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
LED novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46109

Novosti