Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Še 12 dni

Mira Papež: ... do 15. gorskega teka na Grintovec

Kamnik (15. 7. 2013) – V nedeljo, 28. julija, se obeta množična udeležba domačih in tujih tekačev iz Evrope in prek luže, ki jih mamijo grintovške strmine in lepote. Kje so meje mogočega? Je ogrožen rekord Jonathana Wyata (1:15:43)?

V nedeljo, 28. julija, KGT Papež organizira enega najzahtevnejših in ekstremnih gorskih tekov v Evropi, 15. gorski tek na Grintovec. Teči v osrčje Grintovcev pomeni poseben izziv, izjemen čar. Med gorskimi tekači je tek na Grintovec med najbolj priljubljenimi tekmami in tudi med najbolj obiskanimi.

Prizorišče 15. gorskega teka je Kamniška Bistrica z vsemi naravnimi znamenitostmi pod kuliso kamniških planin. Tek je 3. tekma za Pokal Slovenije, državno prvenstvo za otroške kategorije in pod okriljem svetovne zveze za gorske teke 3. tekma za WMRA Grand Prix. Tek na Grintovec je vsako leto tek presežnikov, zato tudi letos pričakujemo še več tekačev z vsega sveta. Vseh 14 kategorij tekmuje po pravilih, veljavnih za Pokal Slovenije in WMRA Grand Prix. Proga bo tradicionalna (po markirani poti) do vrha Grintovca, zelo skrbno trasirana in označena. Zaradi zahtevnosti in težavnosti proge (Grintovec – 2558 m, višinska razlika 1957 m, dolžina proge 9,6 km) je proga za otroške kategorije in mladince krajša, s ciljem na Kokrskem sedlu.

Obeta se prestižna tekma: Eritrejec Teklay, letošnji zmagovalec 1. tekme Grand Prixa in lanskoletni kralj Grintovca, napoveduje nov rekord. Udeležbo so potrdili tudi elitni italijanski tekači, med njimi Baldaccini, letošnji evropski podprvak v gorskih tekih.

Start vseh kategorij je pri Domu v Kamniški Bistrici, kjer bo ob 15. uri slovesna razglasitev rezultatov in podelitev medalj, priznanj in bogatih denarnih ter praktičnih nagrad. Rekorderja proge čaka posebna nagrada. Vsak udeleženec prejme spominsko darilo, ročno izdelano priznanje, in bon za hrano. Limitni čas teka je dve uri in pol. Za varnost bodo poskrbeli alpinisti in gorska reševalna služba z zdravniki. Okrepčevalnice bodo na sedmih mestih, kjer bodo tudi kontrolne točke. V primeru slabega vremena si organizator pridržuje pravico do skrajšanja proge ali odpovedi.

Ljubitelji teka, spremljevalci in navijači, vabljeni v osrčje Grintovcev, kjer se bodo svetovno znani gorski tekači potegovali za naslov kralj in kraljica Grintovca.

Vse informacije in razpisne pogoje si lahko ogledate >> Grintovec razpis (PDF)

Mira Papež

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27699

Informacije

Informacije