Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

14. tek na Grintovec

KGT Papež: ... iz Kamniške Bistrice. Rekord ni padel. Zmagovalec je Eritrejec Teklay, drugi je Turek Ahmed Arslan, tretji pa Nejc Kuhar. Pri ženskah je zmagala Iva Milesova, druga je Emma Clayton, tretja pa Mateja Kosovelj ...

Letos vreme ni zagodlo tekačem in organizatorjem      30.07.2012

Včeraj je potekal 14. Tek na Grintovec v organizaciji Kluba gorskih tekačev Papež. Včerajšnji tek je bil tudi 3. tekma za grand prix, 3. tekma za Pokala Slovenije v gorskih tekih in Državno prvenstvo navkreber za otroške kategorije.

Letošnjega teka na vrh Kamniško-Savinjskih Alp se je udeležilo 252 tekačic in tekačev, vseh prijavljenih pa je bilo 322. Letošnji Tek je bil skoraj svetovno prvenstvo v malem, saj so bili tekači iz 16 držav (Slovenija, Češka, Velika Britanija, Romunija, Norveška, Madžarska, Avstrija, Hrvaška, Italija, Eritreja, Turčija, Japonska, Avstralija, Poljska, Nemčija, Srbija).

Pred uradno podelitvijo medalj in priznanj najboljšim je v imenu organizatorjev spregovoril Dušan Papež, predsednik Kluba gorskih tekačev Papež, ki je čestital vsem tekačem za udeležbo, ne glede na dosežen čas. Papež se je prav tako zahvalil svoji družini, vsem, ki so sodelovali pri organizaciji teka in vsem donatorjem, ki so omogočili prireditev. Ob koncu pa je vse povabil na že jubilejni 15. Tek na Grintovec, ki bo na sporedu drugo leto.

Spregovoril je tudi Tomo Šarf, predsednik za Gorske teke pri Atletski zvezi Slovenije in član Svetovne zveze za gorske teke, ki poudaril stalno vključenost Teka na Grintovec v ciklus mednarodnih tekem Svetovne zveze za gorske teke. Kot je dejal, je prisrčna organizacija eden od dejavnikov, ki pod Grintovec privabi veliko tekačev in navijačev.

Janez Aljančič, član Atletske zveze Slovenije in član Evropske atletske zveze, je dejal, da mednarodna udeležba na teku kaže na priljubljenost teka. Zbrane je pozdravil tudi Marjan Šarec, župan Občine Kamnik, ki je čestital vsem udeležencem teka za osvojen cilj ter se zahvalil organizatorjem za odlično izvedbo prireditve.

Letos so bile tako tekačem kot organizatorjem naklonjene vremenske razmere. Tako je bilo ob prihodu tekačev na vrh Grintovca 18 °C, pihal pa je rahel severozahodni veter. Tekači ob teku na Grintovec (2558 m) premagajo dolžino 9,6 km in višinsko razliko 1957 m.

To je včeraj najhitreje uspelo Eritrejskemu tekaču Azerya Teklay, ki je progo premagal v času 1:17:27. Teklay je bil tudi udeleženec Svetovnega prvenstva na Veliko planino pred 2 leti, ki ga je ravno tako organiziral Klub gorskih tekačev Papež, takrat pa je osvojil 2. mesto v članski konkurenci. Drugi najhitrejši na vrhu Grintovca je bil s časom 1:21:54 Turek Ahmed Arslan, lanski Kralj Grintovca. Na veselje vseh domačih navijačev je kot tretji na vrh Grintovca pritekel Nejc Kuhar s časom 1:22:03. Četrti je bil Eritrejec Abraham Kidane s časom 1:22:56, peti pa najboljši član kluba organizatorjev Matjaž Mikloša s časom 1:28:00.

V ženski konkurenci je bila včeraj najhitrejša na vrhu Čehinja Iva Milesova s časom 1:39:37, sledila pa ji je Britanka Emma Clayton, ki je progo premagala v času 1:39:44. Tretja je bila na vrhu najhitrejša Slovenka Mateja Kosovelj s časom 1:41:14, 5. iz SP na Veliko planino v članski konkurenci. Četrta je bila Romunka Dragomir Denisa s časom 1:42:42, peta pa Norvežanka Therese Sjursen s časom 1:46:57.

Med člani KGT Papež je bil najhitrejši Mikloša Matjaž, ki je bil s časom 1:28:00 v absolutni razvrstitvi 5. Sledijo mu Gašper Bregar, Luka Mihelič, Mirko Janjatovič, Gregor Mlakar, Igor Šalamun, Franci Teraž, Metod Bregar, Bojan Ambrožič, Bojan Kemperl, Bojan Kožuh, Klemen Markuš, Rok Markuš, Lado Urh.

Rezultatu 14. Teka na Grintovec: PO KATEGORIJAH, ABSOLUTNO.

Ponovno so bili zelo dobri najmlajši tekači in tekačice KGT Papež. V kategoriji mlajše deklice (l. 2001-2004) je zmagala in postala državna prvakinja Ana Milović iz KGT Papež. Ostale članice KGT Papež so zasedle naslednja mesta: Tjaša Čirović 2., Hana Dobovšek 4., Eva Šinkovec 6., Ana Šinkovec 8. in Maja Uršič 9. mesto. Med mlajšimi dečki je državni prvak postal Klemen Golob, prav tako član KGT Papež. Od 2. do 7. mesta so mu sledili ostali člani KGT Papež so zasedli: Rok Sušnik, Luka Uranič, Igor Čosič, Matej Šlebir, Miha Podbregar, Aleš Prelovšek, Rok Podbregar in Žan Uršič pa sta zasedla 9. in 10. mesto.

Najboljše v kategoriji mlajše deklice: Čirović Tjaša, Ana Milović (obe KGT Papež), Nina Šenk (ŠD Tabor Žiri) in v kategoriji mlajši dečki (od leve) Rok Sušnik, Klemen Golob, Luka Uranič (vsi KGT Papež).
V kategoriji deklice (l. 1999-2000) je zmagala in postala državna prvakinja Klara Zakšek, Nuša Uranič iz KGT Papež je bila 2. Med dečki je zmagal in postal državni prvak Tine Hren, Grega Zagorc (KGT Papež) je bil 4.

Najboljše v kategoriji deklice: Katja Podobnik (Žiri), Klara Zakšek (AK Sevnica), Nuša Uranič (KGT Papež) in v kategoriji dečki (od leve) Jaka Grže (AK Postojna), Tine Hren (TK Šmarnogorska naveza), Denis Mencingar (Rogaovci).

Med starejšimi deklicami (1997-1998) je bila najhitrejša Karmen Orehek iz KGT Papež, med starejšimi dečki pa je Anže Čadež. Uroš Čirović (KGT Papež) je zasedel 3. mesto.

Najboljše v kategoriji starejše deklice: Nina Klemenčič (TSK Triglav Kranj), Karmen Orehek (KGT Papež), Karin Jesenko (ŠD Tabor Žiri). V kategoriji starejši dečki so bili (od leve) najboljši Leon Mlakar, Anže Čadež (oba ŠD Tabor Žiri), Uroš Čirović (KGT Papež).

Med mladinkami (1993-1996) je zmagala Lea Einfalt, med mladinci pa Nik Mernik. Anže Božič je bil 4., Aljaž Božič pa 5. (oba KGT Papež).

Najboljši v kategoriji mladinke: Tina Kozjek, Lea Einfalt (obe ŠK Šmarnogorska naveza), Sara jaklič (ŠD Veter) ter v kategoriji mladinci (od leve) Matic Plaznik (ŠK Šmarnogorska naveza), Nik Mernik (ŠCC Celje), Tim Kovačič (GŠD Bricalp).

V konkurenci mlajših veteranov (1963-1972) je bila med ženskami najhitrejša Mihaela Tušar, med moškimi pa Alič Simon. Od 2. do 4. mesta so Aliču sledili člani KGT Papež Mirko Janjatovič, Igor Šalamun in Metod Bregar.

Najboljše v kategoriji mlajše veteranke (od leve) Urša Trobec (ŠD Setnik), Mihaela Tušar (ŠD NAnos Podnanos), Nataša Aljančič (AK Domžale) ter v kategoriji mlajši veterani Mirko Janjatovič (KGT Papež), Simon Alič (ŠD NAnos) in Igor Šalamun (KGT Papež).

V konkurenci starejših veteranov (1962 in prej) pa je bila v ženski konkurenci najhitrejša Marija Medja, med moškimi pa Ivan Šavs. Franci Teraž je bil 2. Bojan Kemperl 3., Bojan Kožuh 5. Ter Lado Urh 17.

Najboljši v kategoriji starejše veteranke (od leve) Marta Šorli, Marija Medja, Grm Olga (obe AK Radovljica) ter v kategoriji starejši veterani Franci Teraž (KGT Papež), Ivan Šavs, Bojan Kemperl (KGT Papež).

Uvrstitve 14. Teka na Grintovec štejejo tudi v Tekaškem pokalu Občine Kamnik. Najboljši Kamničan je bil tokrat Gregor Mlakar iz KGT Papež.

ČESTITAMO VSEM TEKAČEM ZA OSVOJENE CILJE! HVALA VSEM, KI STE POMAGALI IN HVALA VSEM, KI STE PRIŠLI SPODBUJATI TEKAČE IN NAS. PRIHODNJE LETO SE VIDIMO NA 15. TEKU NA GRINTOVEC!


29. julij 2012: 12.00 - Rekord ni padel - Teklay prvi v moški konkurenci in Milesova prva v ženski konkurenci
Eritrejec Azerya Teklay, drugo uvrščeni na Svetovnem prvenstvu 2010 na Veliki planini, je bil s časom 1:17:27 najhitrejši na vhu Grintovca. Drugi je bil šestkratni evropski prvak in lanski zmagovalec Grintovca Turek Ahmed Arslan, tretji pa Slovenec Nejc Kuhar, zmagovalec močne mednarodne tekme "Kilometer vertical" v Italijanskem Canazei pred enim tednom.
Sledijo jim Eritrejec Kidane, šestouvrščeni na SP 2010 na Veliki planini, peti pa je bil Slovenec Matjaž Mikloša.
Pri ženskah je bila prva na vrhu Čehinja Iva Milesova 1:39:37, druga Angležinja Emma Clayton in tretja Slovenka Mateja Kosovelj.


9.00 - Prvi tekači so že na poti
Tekačice in tekači v kategorijah Z4 in M4, ki imajo za cilj Kokrsko sedlo in v kategorijah Z5, Z6, Z7 ter M5, M6, M7, ki tečejo na vrh Grintovca so startali ob 9. uri. Ob 9:30 pa so startali najmlajsi v kategorijah Z1 in M1.
Skupno je danes prijavljenih 322 tekačev in tekačič. Najhitrejši pa je bil s časom 44:45 na Kokrskem sedlu.
Danes pa imamo pri Domu v Kamniški Bistrici tudi živo sliko iz vrha Grintovca.


8.59 - V Kamniški Bistrici čakamo na start
V Kamniški Bistrici je vse pripravljeno na današnji 14. Tek na Grintovec. Prvi tekači so že tu, na nebu ni niti enega oblaka ... ali danes pade rekord proge?

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46030

Novosti