Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.08.10

Pokaži objave o reševanjih GRSGleženj, koleno, rame in gobarka v grapi - Predviden razvoj vremena

Okoli 11.30 si je planinka pri Triglavskih Sedmerih jezerih v občini Bohinj izpahnila gleženj. Ni mogla nadaljevati poti. Poškodovano planinko so oskrbeli in nato s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku prepeljali v dolino.

Ob 15.23 se je na poti med Vodnikovo kočo in Domom Planika v občini Bohinj planinec poškodoval nogo. Planinca s poškodovanim kolenom je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo za reševanje v gorah prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 21.57 je v dolini Vrat v občini Kranjska Gora na planinski poti nad prvim pragom omagal starejši planinec. Gorsko reševanje je potekalo klasično. Gorski reševalci iz Mojstrane so planinca prenesli do doline in predali svojcem. Poškodovan ni bil.

Okoli 13.30 je na poti proti Grintovcu v občini Kamnik planinec padel in si poškodoval rame. Na pomoč je počakal v Zoisovi koci na Kokrškem sedlu. Poškodovanega planinca so s helikopterjem Slovenske vojske in dežurno ekipo za reševanje v gorah prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP.

Okoli 15.40 je v Zgornji Sorici v občini Železniki, kilometer od Podrošta proti Podbrdu, nabiralka gob padla v globoko grapo. Reševalci Postaje GRS Škofja Loka so huje poškodovano osebo s transportnimi nosili prenesli do cestišča, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Škofja Loka. Prepeljali so jo v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sprva precej jasno. Čez dan se bo v severni Sloveniji pooblačilo in popoldne se bodo tam začele pojavljati padavine, deloma nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na sredo postopno razširile nad vecji del države. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ki se bo popoldne na vzhodu obračal v severovzhodnik.
V sredo bo na Primorskem spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Padavine bodo popoldne ponehale in začelo se bo jasniti. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja.
V četrtek bo soncno in topleje, zjutraj bo po nižinah megla.
Tudi v petek dopoldne bo še sončno, popoldne pa bo več oblačnosti in v severnih krajih se bodo zacele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru širile proti jugu.

Bilten URSZR: 24.08.2010


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27674

Informacije

Informacije