Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.08.10

Pokaži objave o reševanjih GRSMnogo reševanj v gorah - Predviden razvoj vremena

Okoli 7. ure si je na Mojstrani v občini Kranjska Gora, planinka poškodovala nogo. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana in ekipa GRS na Brniku, ki so poškodovanko oskrbeli na kraju nesreče, nato je z vitlom dvignili v helikopter Slovenske vojske s katerim je bila prepeljana v bolnišnico na Jesenice.

Ob 13.14 si je na poti na Komno v občini Bohinj, mlajši francoski planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, ki so poškodovanemu na kraju nesreče nudili prvo medicinsko pomoč ter ga prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Bled in ga z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico na Jesenice.

Ob 14.20 je pri Češki koči v občini Jezersko, padel otrok in si poškodoval glavo. Reševalci GRS Jezersko so na kraju nesreče poškodovanemu otroku nudili prvo medicinsko pomoč, nato pa je bil s helikopterjem Slovenske vojske odpeljan v bolnišnico na Jesenice.

Ob 19.52 je v Čadovljah pri Tržiču v občini Tržic, starejša oseba na gozdni poti padla in se poškodovala. Reševalci GRS Tržič so osebo našli, na kraju dogodka mu nudili prvo medicinsko pomoč ter ga prepeljali v ZD Tržič v nadaljnjo oskrbo.

Ob 18.25 sta se v severnem stebru Skute v občini Jezersko na višini 2300 metrov zaplezala dva planinca. Posredovali so reševalci GRS Jezersko in reševalci GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske rešili iz stene in odložili na Češki koči.

Okoli 17 ure je na poti na Šmarno goro v Ljubljani, v globel globine 20 metrov padel mlajši deček. Posredovali so pripadniki GRS Ljubljana, ki so očeta in otroka potegnili na pot in jih odpeljali do reševalnega vozila kjer so ju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 18.34 se je na območju Košute v občini Kamnik zaplezal planinec. Posredovali so pripadniki GRS Kamnik, ki so osebo našli ter jo varno in nepoškodovano pospremili v dolino.

Ob 15.30 je nad vasjo Knežke Ravne v občini Tolmin strmoglavil jadralni padalec in si poškodoval hrbtenico. Posredovala je ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči in s policijskim helikopterjem poškodovanega jadralnega padalca prepeljala v ljubljanski Klinični center.

Ob 16.54 je na Kobariškem Stolu v Tolminu je zasilno na drevesu pristal jadralni padalec. Pripadniki GRS Tolmin so padalca nepoškodovanega spravili iz drevesa ter ga pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek in sprva torek bo pretežno jasno. V ponedeljek čez dan bo zapihal južni do jugozahodni veter.
V torek popoldne se bo v severni Sloveniji pooblačilo, začele se bodo pojavljati padavine, deloma nevihte, ki bodo v noči na sredo zajele večji del Slovenije. Pihal bo jugozahodni veter, zvecer ob morju jugo.
V sredo čez dan bo dež ponehal, popoldne se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala burja. Hladneje bo.
V četrtek bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla. Spet bo topleje.

Bilten URSZR: 23.08.2010


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27746

Informacije

Informacije