Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.12.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek bo zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter, predvsem na Primorskem in Notranjskem se bo znova pooblačilo. Ponoči se bo povsod pooblačilo, padavine se bodo do jutra od jugozahoda razširile na vso Slovenijo.
V soboto zjutraj bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo na okoli 800 metrih, v južni Sloveniji tudi nižje. Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Zjutraj in dopoldne bo na Primorskem prehodno zapihala šibka do zmerna burja. Popoldne se bo delno zjasnilo.
V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje je v gorah nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Snega je v gorah malo, v preteklih dneh ga je zlasti na prisojnih pobočjih še nekaj skopnelo. Nekoliko več snega je le v visokogorju Julijskih Alp. Snežna odeja je večinoma skorjasta, ponekod tudi trda. V petek bo suho, zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bo zapihal okrepljen jugozahodni ali zahodni veter. V poznih večernih urah se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo proti jutru prehodno razširile nad vso Slovenijo in v soboto dopoldne od severa hitro ponehale. Sprva bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 1400 metrov, a se bo spuščala. V gorah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 cm snega. V soboto čez dan se bo od severa jasnilo. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, možne bodo kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo zmeren do močan zahodnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel in se obračal v severozahodno smer. V soboto bo zapadlo nekaj novega snega, ki pa ga bo severni veter spihal v zamete. Padavin bo v naših gorah bolj malo, količina snega bo precej odvisna tudi od meje sneženja oziroma od tega, kako hitro se bo ozračje ohlajalo. Ker novega snega predvidoma ne bo veliko, se bo le v visokogorju Julijskih Alp nekoliko povečala nevarnost snežnih plazov zaradi novih zametov in bo tam ZMERNA, 2. stopnje, drugod bo ostala MAJHNA, 1. stopnje.

 

07.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije