Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.12.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V ponedeljek bo sprva oblačno z rahlim dežjem, ki bo dopoldne postopno povsod ponehal. Na severovzhodu Slovenije lahko nastane nekaj poledice. Popoldne se bo ponekod v notranjosti delno zjasnilo. V torek bo delno jasno z občasno nekoliko povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo in v četrtek bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna.

Snega je v gorah malo, nekoliko več le v visokogorju Julijskih Alp. Sneg je močno spihan. Snežna odeja je v osojah in v zatišnih legah še večinoma mehka, drugod skorjasta. Skorja je nastala zaradi dnevnega taljenja in nočnega zmrzovanja ter zaradi vetra. Skorja večinoma ne drži človeške teže. Zaradi povečane vlage in otoplitve (ničta izotrma je danes na nadmorski višini okoli 2500 m), se je sneg tudi v visokogorju nekoliko bolj sesedel in ojužil.

Danes ponoči so bile prehodno manjše padavine, kar ni vplivalo na stanje snežne odeje. Čez dan in jutri ter v sredo bo suho. V torek se bo ničta izoterma počasi spustila do nadmorske višine okoli 2000 m, v sredo pa se bo še izraziteje ohladilo. Snežna odeja se bo še naprej počasi preobražala in sesedala, nižje pa talila. Krepila se bo površinska skorja. Nevarnost snežnih plazov bo ostala 1. stopnje.

 

03.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije