Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 04.12.17

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva precej jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Sredi dneva in popoldne bo oblačnost od severa naraščala. Ponoči bo pretežno oblačno, v vzhodnih krajih so možne kratkotrajne rahle padavine. Ponekod ni povsem izključena možnost poledice.
V torek bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Predvsem po kotlinah osrednje Slovenije bo marsikje megleno.
V sredo bo pretežno jasno. Na Primorskem se bo začela pojavljati nizka oblačnost, po nižinah v notranjosti Slovenije pa bo megla ponekod vztrajala večji del dneva.
V četrtek se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na severu in vzhodu pa bo še deloma jasno. Pihati bo začel jugozahodni veter.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je nevarnost snežnih plazov v večjem delu naših gora nad nadmorsko višino okoli 1200 m ZMERNA, 2. stopnje, nižje pa MAJHNA, 1. stopnje. Nevarna so strma pobočja in mesta z napihanim snegom, kjer lahko ob večji obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz. Spontanega plazenja ne pričakujejo.

Snežna odeja se je kljub nizki temperaturi nekoliko sesedla in stabilizirala. Še vedno je mehka in ponekod tudi rahla. V soboto je pihal zmeren vzhodni veter, ki je prenašal sneg. Veliko je klož, vetru izpostavljene lege so precej spihane, ponekod tudi do tal. Tanka snežna odeja sega predvsem ponekod v severozahodni in osrednji Sloveniji do nižin.

V ponedeljek se bo prehodno pooblačilo in se jutri spet razjasnilo. Predvsem v visokogorju bo pihal nekoliko okrepljen severozahodnik. V torek do popoldneva se bo ledišče dvignilo do nadmorske višine okoli 1600 m. V sredo bo pretežno jasno, še topleje bo. Ledišče bo na nadmorski višini okoli 2600 m. V četrtek se bo v zahodnih in osrednjih krajih pooblačilo, zapihal bo jugozahodnik. Hladilo se bo, ledišče se bo spustilo pod 1500 m nadmorske višine.

Snežna odeja se ob nekoliko toplejšem vremenu predvsem v visokogorju hitreje preobražala, nižje tudi talila. V visokogorju se bo hitreje sesedala. V torek bo severozahodni veter prenašal sneg in delal nove zamete. Snežna odeja se bo počasi stabilizirala, nastajala bo tudi skorja. V visokogorju pa bo sneg ostal večinoma mehak.

04.12.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije