Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.10.17

GRS v dveh akcijah Delo
Predviden razvoj vreme

Ob 19.24 se je na poti s Korošice, občina Kamniška Bistrica, izgubilo pet pohodnikov. Posredovali so pripadniki GRS Kamnik, ki so pohodnike našli in jih nepoškodovane pospremili v Kamniško Bistrico. O dogodku je bila obveščena policija.

Ob 19.13 se je v gozdu, izven naselja Vincarje, občina Škofja Loka, prevrnilo osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka, gorski reševalci GRS Škofja Loka, reševalci NMP Škofja Loka in policisti. Gasilci in gorski reševalci so preiskali strmo gozdno površino in odkrili prevrnjeno vozilo, v neposredni bližini vozila pa dva udeleženca, ki sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Gasilci so požarno zavarovali kraj nesreče ter iztekajoče tekočine iz vozila posuli z vpojnimi sredstvi. Gorski reševalci so s kraja nesreče prenesli pokojnika do ceste in ju predali pogrebni službi.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa večinoma sončno. Ponekod v zahodnih in osrednjih krajih bo pihal jugozahodnik.
V ponedeljek zjutraj in dopoldne bo večinoma sončno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno.
V noči na torek in v torek bo predvsem v jugozahodni Sloveniji nastalo nekaj ploh. Na severovzhodu bo deloma sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno.
V sredo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na Notranjskem in v Posočju bo lahko rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.


Delo - STA, 08.10.2017: V nesreči s terenskim vozilom umrli dve osebi

Nesreča se je zgodila na gozdni cesti na strmem in poraščenem pobočju Lubnika.

Škofja Loka - Na območju Škofje Loke sta v soboto v nesreči s terenskim vozilom umrli dve osebi. Nesreča se je zgodila na gozdni cesti na strmem in poraščenem pobočju Lubnika. Voznik je zapeljal na ozko čistino pod cesto in se z vozilom dlje časa prevračal, so danes sporočili s kranjske policijske uprave. Podrobne okoliščine nesreče policisti še ugotavljajo.
Po doslej zbranih obvestilih kaže, da je bilo udeleženo le terensko vozilo in da je voznik zapeljal preblizu roba ceste. Med prevračanjem sta iz vozila padla voznik in potnik, ki sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka. Ob kateri uri se je zgodila nesreča, zaenkrat še ni znano.
Zbiranje obvestil se nadaljuje, policisti pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno državno tožilstvo.

08.10.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije