Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.09.17

GRS v devetih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 7.53 je na Kredarici, občina Kranjska Gora, planinko pričela močno boleti glava. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS s helikopterjem Slovenske vojske. Zaradi močnega vetra na Kredarici helikopter ni mogel izvesti reševanja, zato so reševalci GRS Mojstrana planinko prenesli do Pastirske bajte na Krmi, kjer so jo prevzeli dežurni reševalci GRS z Brnika in jo s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali v SB Jesenice.

Ob 16.40 je na Poljški planini, občina Radovljica, obolela oseba potrebovala pomoč. Reševalci GRS Radovljica so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v Zdravstveni dom Radovljica.

Ob 20.19 sta na poti s Kladiva v občini Tržič, planinki potrebovali pomoč pri sestopu. Reševalci GRS Tržič so ju nepoškodovani pospremili v dolino.

Ob 20.41 se je na poti iz Kota proti Kredarici, občina Mojstrana, izgubil tuji planinec. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana.

Ob 10.53 je v kolesarskem parku v Kranjski Gori padel kolesar in se poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora, ki so kolesarja oskrbeli in ga prepeljali do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Jesenice.

Ob 18.17 je v gozdu v bližini slapa Šum, Poljščica pri Podnartu, občina Radovljica, padel kolesar. Reševalci GRS Radovljica so ga na kraju oskrbeli in pripeljali v dolino. Aktivirani so bili tudi reševalci GRS Kranj, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 14.19 je nad naseljem Osek, občina Nova Gorica, zasilno pristal jadralni padalec in obvisel na drevesu.Z drevesa je nepoškodovan sestopil sam, padalo pa so mu pomagali odstraniti z drevesa reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina in Enota za hitre reševalne intervencije pri MO Nova Gorica. Padalca so prepeljali v dolino.

Ob 14.32 je na območju hriba Sv. Danijel nad Lokami, občina Nova Gorica, zasilno pristal jadralni padalec. Ob pristanku je obvisel na drevesu. Pri sestopu in snemanju padala so mu pomagali reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina in Enote za hitre intervencije pri MO Nova Gorica.

Ob 16.53 se je v gozdu v Žirovskem vrhu Svetega Urbana, občina Gorenja vas - Poljane, poškodoval gozdar. Posredovali so reševalci GRS Škofja Loka, ki so poškodovanega gozdarja oskrbeli na kraju nesreče, ga prenesli do ceste in ga predali reševalcem NMP Škofja Loka.

Predviden razvoj vremena

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, dopoldne se bo postopno pooblačilo tudi v vzhodnih krajih. V zahodni Sloveniji se bodo že zjutraj pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo dopoldne postopno širile proti vzhodu. Ponekod bo pihal veter zahodne do južne smeri, ob morju predvsem popoldne jugo.
V soboto bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem bodo vmes lahko tudi daljša sončna obdobja. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo pogostejše popoldne in v noči na nedeljo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja.
V nedeljo dopoldne bo dež postopno ponehal. Popoldne se bo jasnilo, možna bo še kakšna manjša ploha. Ponekod bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem pa šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.
V ponedeljek bo sprva precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bo občasno zmerno oblačno, možne bodo posamezne, manjše plohe.

01.09.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije