Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.08.17

GRS v petih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 16.13 se je na območju Rateč, občina Kranjska Gora, izgubil planinec. Reševalci GRS Rateče so planinca našli na območju Belega potoka, ga pospremili v dolino, nato pa z vozilom odpeljali na izhodišče.

Ob 19.43 se je pri sestopu iz hudičevega Boršta, občina Preddvor, poškodoval planinec. Gorski reševalci so s pomočjo posadke helikopterja slovenske policije in dežurne ekipe GRS na Brniku poškodovanega planinca na kraju oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice.

Ob 20.32 si je na Zelenici, občina Tržič, planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Tržič, ki so osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Tržič.

Ob 11.08 je na Mangartu planinki padel večji kamen na roko ter jo huje poškodoval. Na pomoč so ji odhiteli reševalci GRS Bovec z dežurno helikoptersko ekipo GRS Brnik za reševanje v gorah. Zaradi močnega vetra helikopter ni uspel posredovati, zato so reševalci GRS Bovec na klasičen način pospremili planinko do reševalnega vozila na Mangartskem sedlu.

Ob 17.11 je na Gozdu na Kriški gori v občini Tržič takoj po vzletu zasilno pristala jadralna padalka in se pri tem huje poškodovala. Aktivirani so bili reševalci GRS Tržič in dežurna ekipa GRS z Brnika s helikopterjem Slovenske policije. Poškodovano padalko so oskrbeli na kraju nesreče in jo s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v zahodnih in severozahodnih krajih bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Zapihal bo južni do jugovzhodni veter.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sprva se bodo nevihte pojavljale predvsem v severozahodnih krajih, popoldne in zvečer pa tudi ponekod drugod. Pihal bo južni do jugozahodni veter.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Padavine, deloma nevihte, bodo zajele zahodne in osrednje kraje ter se postopno širile proti vzhodu, kjer pa bo padavin malo. Proti večeru se bo prehodno delno zjasnilo. Osvežilo se bo. V noči na soboto bo dež prehodno večino države.
V soboto bo sprva oblačno s padavinami, več jih bo v vzhodnih in južnih krajih. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo.

09.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27672

Informacije

Informacije