Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 06.08.17

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 8.39 si je na Triglavski severni steni v naselju Mojstrana, občina Kranjska Gora, planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Mojstrana so ga na kraju dogodka oskrbeli, dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem LPE pa prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.28 si je pri sestopu z Velikega vrha v naselju Podljubelj, občina Tržič, planinec poškodoval desno koleno. Gorski reševalci GRS Tržič so ga oskrbeli in prepeljali v ZD Tržič.

Ob 15.35 se je na kolesarski poti v Bike parku na Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodovala tuja planinka. Gorski reševalci GRS Kranj so planinko na kraju oskrbeli in prepeljali do spodnje postaje Gondole Krvavec.

Ob 16.00 si je pri Vodnikovem domu v naselju Stara Fužina, občina Bohinj, tuja planinka poškodovala koleno. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo na kraju oskrbeli. Dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem LPE sta jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 11.53 sta se na planinski poti proti slapu Boka, občina Bovec, pri zdrsu poškodovala pohodnika. Gorski reševalci GRS Bovec so jima na kraju nesreče nudili prvo pomoč. V SB Jesenice ju je prepeljala posadka s helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe GRS.

Ob 12.24 se je pri Zapotoških slapovih v Trenti, občina Bovec, poškodovala pohodnica. Gorski reševalci GRS Bovec so poškodovanki na kraju nesreče nudili prvo pomoč, jo oskrbeli ter na klasični način prenesli v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V severnih krajih bodo že čez dan občasno možne posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Popoldne in zvečer bodo nevihte od zahoda zajele večino države. Možna bodo krajevna neurja. Ob obali bo prehodno zapihal močan severni do severozahodni veter. Ponoči bo v notranjosti Slovenije še oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V ponedeljek zjutraj bodo padavine ponehale tudi v vzhodnih krajih. Čez dan bo večinoma sončno, na Primorskem bo pihala šibka burja.
V torek bo pretežno jasno, le na vzhodu bo občasno nekaj več oblačnosti.
V sredo bo delno jasno, popoldne bodo nastale krajevne plohe in nevihte. Spet bo nekoliko bolj vroče.

06.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27672

Informacije

Informacije