Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.06.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 11.12 se je na strmi poti na Kriško goro nad naseljem Gozd, občina Tržič, poškodoval planinec. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Tržič ter dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanemu so na kraju dogodka nudili prvo pomoč, ga z vitlom dvignili v helikopter in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.02 si je na poti s planine Jezero proti planini Blato, občina Bohinj, planinec poškodoval gleženj. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj. Na kraju dogodka so mu nudili prvo pomoč in ga nato pospremili v dolino.

Ob 19.05 je pri sestopu na Tominškovi poti, na pobočju Triglava, občina Kranjska Gora, nevihta ujela dva tuja planinca in sama nista zmogla nadaljevati poti. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Mojstrana ter posadka s helikopterjem SV in dežurna ekipa GRS. Planinca so nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 12.32 je na poti na Lubnik v občini Škofja Loka pohodniku postalo slabo in je padel v nezavest. Gorski reševalci GRS Škofja Loka in zdravnica NMP Škofja Loka so ga oskrbeli in s terenskim vozilom prepeljali do reševalnega vozila. Reševalci NMP Škofja Loka so ga prepeljali v ZD Škofja Loka v nadaljnjo oskrbo.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo spremenljivo, dopoldne v osrednjih krajih še pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in deloma v severni Sloveniji bodo nastajale krajevne plohe, izjemoma tudi kakšna nevihta.
V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte se bodo pojavljale predvsem v zahodni polovici Slovenije.
V sredo dopoldne bo dež večinoma ponehal, čez dan se bo postopno jasnilo. Prehodno bo nekoliko hladneje.
V četrtek bo sončno in spet topleje.

05.06.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije