Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.05.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Okoli 12.55 se je na poti iz koče pri Sedmerih jezerih proti dolini, občina Bohinj, poškodovala planinka. Aktivirani so bili reševalci GRS Bohinj, kasneje pa še dežurna ekipa GRS in posadka s helikopterjem LPE. Ponesrečenko sta slednji prepeljali v dolino, kjer so jo prevzeli reševalci NMP.

Ob 21.13 so na poti proti Kredarici, občina Kranjska Gora, zaradi slabega vremena s sneženjem vetrom in meglo, obtičali štirje tuji planinci. V reševanje so bili aktivirani reševalci GRS Mojstrana. Pospremili so jih do Doma Valentina Staniča po Triglavom, kjer so prespali, danes pa nadaljujejo pot proti dolini. Reševanje je še v teku.

Ob 18.07 je na Sv. Miklavžu nad Gradiščem v Tuhinjski dolini, občina Kamnik, pohodnik zdrsnil s poti in zgrmel okoli 100 metrov po strmem pobočju. Posredovali so reševalci GRS Kamnik, ki so pohodnika oskrbeli in ga z nosili prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Domžale ter ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 23.45 je na Veliki Planini v občini Kamnik gorski reševalec naletel na izgubljeni osebi ter ju varno pospremil v zatočišče GRS Kamnik na Veliki Planini.

Predviden razvoj vremena

V torek bo deloma sončno, v zahodnih krajih pa zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Pihal bo šibek južni do jugozahodni veter. V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne spremenljivo oblačno s posameznimi plohami. V četrtek in petek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe.

02.05.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije