Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.09.16

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 11.01 so reševalci GRS Mojstrana oskrbeli planinca, ki si je poškodoval nogo na Kredarici v občini Kranjska Gora. Posredoval je tudi helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah in poškodovanega prepeljal v SB Jesenice.

Ob 12.05 je na zavarovani športni plezalni steni Ferata na Zelenici, občina Tržič, omagal planinec, ki ni zmogel sam izplezati iz stene. Helikopter SV je v bližino kraja dogodka prepeljal reševalce GRS Tržič, ki so z vrvno tehniko spustili nepoškodovanega planinca iz stene.

Ob 12.38 se je poškodovala planinka na Mojstrovki, občina Kranjska Gora. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora, ki so planinko oskrbeli ter jo prepeljali do vozila.

Ob 13.09 si je na planinski poti iz planine Javornik proti planini Velika Poljana, občina Tržič, planinec poškodoval nogo. Nadaljevati ni mogel poti. Reševalci GRS Tržič so planinca oskrbeli na kraju dogodka in ga s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah ter helikopterja SV prepeljali v SB Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Ob 16.15 so reševalci GRS Jezersko ob pomoči helikopterja SV ter dežurne ekipe za reševanje v gorah rešili iz stene dva zaplezana planinca iz Ferate v občini Jezersko.

Ob 1.45 se je na območju Rombona v občini Bovec izgubil madžarski planinec. V jutranjih urah so planinca našli reševalci GRS Bovec in mu pomagali iz težko dostopnega terena do poti ter ga nato pospremili v dolino.

Ob 14.55 je na območju Stola v občini Kobarid strmoglavil jadralni padalec poljske narodnosti. Reševalci GRS Tolmin so med posredovanjem ugotovili, da je padalec strmoglavil na italijanski strani. Nadaljnje reševanje so prevzeli italijanski kolegi, naši gorski reševalci pa so jim nudili logistično pomoč.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V torek bo večinoma sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V sredo in četrtek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. V četrtek bo začel pihati jugozahodnik, popoldne se bo ponekod na zahodu zmerno pooblačilo.

26.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije