Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.03.16

Poškodoval se je turni smučar
Predviden razvoj vremena

Ob 12.36 so posredovali gorski reševalci Postaje GRS Tržič nad Zelenico, kjer si je poškodoval ramo turni smučar, avstrijski državljan. Na kraju dogodka mu je nudil pomoč zdravnik GRS. Poškodovanega so s štafetnim spustom transportirali do mesta, kjer so ga lahko naložili v teptalec in prepeljali do mejnega prehoda Ljubelj. Tam ga je prevzelo reševalno vozilo iz Avstrije. Aktiviran je bil tudi helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah, ki pa zaradi poslabšanja vremena ni mogel posredovati. Na intervenciji je sodeloval tudi član Postaje GRS Kranj.

Ob 11.49 se je na smučišču Rogla v občini Zreče poškodoval smučar. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci na smučišču in ga odpeljali do stadiona, kjer ga je prevzel helikopter Slovenske vojske z ekipo reševalcev HNMP in ga prepeljal na zdravljenje v UKC Maribor.

Predviden razvoj vremena

V torek bo v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V večjem delu Slovenije bo pihal jugozahodni veter.
V sredo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.
V četrtek ne bo večje spremembe vremena. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Največ oblačnosti bo v zahodni Sloveniji, kjer bodo občasno manjše padavine.
V petek bo povečini sončno, veter bo oslabel.

29.03.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije