Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.07.15

Devet posredovanj GRS
Predviden razvoj vremena

Ob 11.00 si je poškodoval gleženj plezalec v Triglavski severni steni v občini Kranjska Gora. Posredovali so reševalci GRS Mojstrana, ponesrečenega oskrbeli in prenesli do vozila, od koder so ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 9.13 se je na poti na Mojstrovko v občini Kranjska Gora zaplezal planinec. Posredovali so reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske, ki so planinca rešili in nepoškodovanega prepeljali v dolino.

Ob 12.22 se je na melišču pod Cmirom v dolini Vrat v občini Kranjska Gora pri padcu poškodoval planinec. Oskrbela ga je dežurna ekipa GRS na Brniku in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v SB Jesenice.

Ob 17.11 si je poškodovala nogo planinka v Dolini Triglavskih jezer med Jezerom v Ledvicah in Zelenim jezerom v občini Bohinj. Planinko s poškodovanim gležnjem je dežurna ekipa GRS na Brniku oskrbela in jo z vojaškim helikopterjem prepeljala v SB Jesenice.

Ob 11.51 se je poškodoval jadralni padalec pri skoku z Mangarta v občini Bovec. Posredovali so reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS Brnik s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovanega padalca so oskrbeli in prepeljal v SB Jesenice.

Ob 11.51 se je v bližini Tolminskih korit, občina Tolmin, pri teku poškodovala udeleženka teka. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovano oskrbeli, imobilizirali nogo ter jo prenesli do vozila GRS, s katerim so jo prepeljali v ZD Tolmin.

Ob 14.13 se je pri padcu poškodoval kolesar v Smučarskem centru Cerkno. Oskrbeli so ga reševalci NMP ZD Idrija in ga prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 13.00 so reševalci GRS Tolmin pri nemškem pokopališču v Tolminu nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin pri prenosu onemoglega udeleženca teka do reševalnega vozila.

Ob 15.44 se je v gozdu pri kraju Kamno v občini Tolmin poškodoval belgijski skavt. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v ZD Tolmin.

Ob 15.48 se je na cesti Trenta–Vršič v občini Bovec pri padcu poškodoval motorist. Posredovali so gasilci PGD Bovec in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS z Brnika. Ponesrečenega so oskrbeli in prepeljali v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo predvsem v severni in osrednji Sloveniji nastale posamezne vročinske nevihte.
V torek bo sončno in zelo vroče.
V sredo bo sprva še sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Sredi dneva in popoldne se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte, ki bodo v noči
na četrtek zajele večji del Slovenije. Zapihal bo severovzhodni veter, osvežilo se bo.

05.07.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27687

Informacije

Informacije