Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pogrešan turist

30.07.1913


Slovenski narod (1913)/G-L:
Nesreča na Kamniških planinah

sreda, 30. julij 1913, ob 05:27, Boris Štupar, ogledov: 1710

Slovenec (1913): Čez nedeljo je napravil dijak Petrič iz Šiške, ki je bil zelo vnet hribolazec, izlet v Kamniške planine, s katerega se še ni vrnil.

V koči na Kamniškem sedlu se je v soboto večer sešel z dijakom Tominškom in Hilbertom. Skupaj so potem hodili do Rinke. Zadnja dva sta šla tedaj po markirani poti dalje, Petriča pa je mikalo, da bi preplezal strmo steno Skute. Tovariša sta ga izgubila izpred oči. Ker se na Skuti nista več sešla z njim, sta nadaljevala pot na Grintovec. Ker ga pa tudi tukaj ni bilo ne pred njima, ne pozneje, se ju je polotil sum, da se je Petriču pripetila na strmini Skute nesreča. Po kočah, ki bi mogle priti v poštev, niso ničesar vedeli o njem, vrnil se pa tudi ni.

Ob zaključku lista nam je došlo poročilo, da so dijaka Petriča našli mrtvega na koroški strani. Našli so ga včeraj popoldne Windischgraetzovi lovci in lovci iz Solčave. Med Skuto in Rinko je strastni, predrzni turist Petrič, ki je iskal v planinah vedno nevarnosti, iskal novo pot, tam mu je pod nogami kamenje zdrčalo in letel je na strani proti Železni Kaplji 400 do 500 metrov proti koroški strani, kjer je obležal ves razmesarjen. Petrič je letos napravil maturo in je bil sin učitelja Petriča iz Sp. Šiške. Rešilna ekspedicija S. P. D. se še ni vrnila in o njej še ni poročila.

Slovenec, 30. julij 1913
 

eXTReMe Tracker