Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Miholov pohod 2009


Planinsko društvo Bajtar

Velika planina (1666 m)

 

četrtek, 20. avgust 2009, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1996

PD Bajtar:  V soboto, 22. avgusta, se dobimo na Kokrskem sedlu ob 11. uri.
Pridružite se nam! Mihi Habjanu - Miholu v spomin

Letos mineva 20 let, odkar se je tam ponesrečil naš član,
bajtar Miha Habjan – Mihol
(1926 – 1989)

Bil je izreden človek, planinec, bajtar in eden ustanovnih članov našega PD Bajtar Velika planina. Kar nekaj let je bil tudi župan bajtarjev (1950 do 1954 in 1984 do 1985). Srečevali smo ga po planini, kjer je vedno videl delo, priskočil na pomoč vsakemu. Kot velik ljubitelj Velike planine se je z vsem srcem zavzemal za ohranjanje bajtarskih običajev. Planina mu je bila drugi dom, tja je zahajal s svojim zvestim lavinskim psom. Bil nam je vsem vzor! Bajtarji se ga velikokrat spominjamo ob svojih bajtarskih dogodkih. 

Mihol, pod tem imenom smo ga vsi poznali, pa ni bil samo bajtar, bil je planinec, alpinist, vodnik, od leta 1950 gorski reševalec .Svoje izkušnje je prenašal na mlajše rodove. Mnogim planincem je rešil življenje! S svojim lavinskim psom je bil že na daleč prepoznaven. Lepo ga je bilo srečati, z njim pomodrovati. Rad je imel planino, gore. Bil je član našega PD Bajtar Velika planina od vsega začetka. Pri PD Kamnik je aktivno sodeloval v odsekih in poprijel za delo, kjer je bilo treba. Na enem takih del, se je tudi ponesrečil. Bilo je to 20. avgusta 1989 na Kokrskem sedlu.

Kot vsako leto, bomo tudi letos bajtarji PD »Bajtar« Velika planina skupaj s prijatelji in planinci drugih PD, pripravili Miholov pohod. Dobimo se v soboto, 22. avgusta, ob 11. uri na Kokrskem sedlu.
V Miholovem kotu v Cojzovi koči bomo obudili spomin nanj in na njegovo delo v našem planinskem društvu.

Helena Plahuta

eXTReMe Tracker