Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Štiri strani Karakoruma

PcL Facebook: Aleš Česen: 4 strani Karakoruma

četrtek, 8. november 2018, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 313

Plezalni center Ljubljana: 18. novembra ob 19.30 predavanje Aleša Česna
Celoten izkupiček vstopnin bo dar Dejanu Korenu - Dekotu  

V čast nam je, da v našem hramu gostimo vrhunskega alpinista Aleša Česna.
V naši največji dvorani nam bo v nedeljo, 18. novembra, ob 19.30 povedal svojo zgodbo, ki jo je letos v družbi še dveh alpinistov kronal z vrhunskim vzponom na Latok I.

Vstopnina: 10 €
Vstopnice lahko kupite na recepciji Plezalnega centra Ljubljana.

Predavanje bo imelo dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček vstopnin podarjen Dejanu Korenu - Dekotu, ki še vedno okreva po hudi nesreči.

"Zrasel sem v družini stalno obdan z alpinistično tematiko. Tako je verjetno logično, da sem tudi sam že zelo zgodaj stiskal majhne oprimke v napičnih stenah. Veliko kasneje sem svojo energijo začel trošiti v gorah, kjer vztrajam še danes. Kot alpinist sem obiskal številka kotičke našega planeta, od tega štirikrat tudi pakistanski Karakorum, ker je največja koncentracija najvišjih vrhov na svetu.

Moja prva izkušnja tehnično težkega plezanja na visoki višini je bila v stolpih Trango (2006). Karakorum me je tako prevzel, da sem dve leti kasneje (2008) plezal nedaleč proč nad dolino Charakusa, kjer smo splezali na goro K7. Na Broad Peaku in Gašrbrumu (2016) sem prvič okusil slast in grenkobo plezanja nad magičnih 8000 metrih. Letos pa smo si v Pakistanu drznili poizkusiti v steni, ki so jo mnogi naskakovali polnih 40 let. Veliko znanja in energije je bilo potrebne, da smo kot prvi uspešno splezali na Latok I s severne strani."

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker