Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ob Milijardi

Rjavina,

torek, 14. avgust 2018, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1385

Aleksander Krajnc: Z  Blažem Karnerjem sva plezala smer v severni steni Rjavine, približno raztežaj desno od popularne klasike Miljarda

Smer/varianto odlikuje strm sistem poči z izjemno kompaktno skalo, težavnosti okoli V, V+ in enim mestom okoli VI, kjer se po koncu z raztežanjem prečnice priključiš zadnjima raztežajema Miljarde.
Po predhodnem raziskovanju po alpinističnih novicah, kjer nisva našla podatkov za to smer, sva v upanju na prvenstvo v njej našla dva klina na varovališču sredi stene.

Prosiva vse: Sporočite/komentirajte kdo je opravil prvi vzpon, kako se smer imenuje ... 
P. s.: Dodatno je (ob spodnji) poslal še fotografijo z vrisom obeh smeri; neznana je rdeča.

AO Ljubljana Matica  Blaž Karner, 09.08.2018: Milijarda in njena varianta

V soboto, 4. avgusta, sva z Natašo plezala Milijardo v Rjavini.
V smeri sva zares uživala, skala je res odlične kakovosti! No ja, med plezanjem mi je pogled ves čas uhajal proti desni, kjer se nahaja sistem poči in ker informacij o ostalih smereh v okolici Milijarde ni dosti sem si rekel, da to je pa treba nujno pogledat.
Tako sem se danes, 9. avgusta, z Aleksandrom Kranjcem vrnil pod steno in pogledal kaj tiči v počeh desno od poteka Milijarde. Izkazalo se je da se tam nahaja zataknjen BD frend pa dva klina.
Milijardi se priključiš po treh raztežajih poči in kakih 30 metrov prečnice, težavnost pa okoli V, z enim mestom ok. VI.

Obe smeri sta super in ponujata lepo plezanje v odlični skali.

Oznake: ALP, PrV

Komentiraj (1):

Robert Ternik, torek, 14. avgust 2018, ob 08:30

Rdeč BD in klini so ostali v steni od plezanja 20.8.2016 ko sta to varianto plezali dve navezi. Prva naveza se je po prečnici ponesrečila.

eXTReMe Tracker