Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Ulino smer

07.08.2017 17:46
Lindič in Papertova preplezala Ulino smer (IX/VII-VIII) v Triglavu


G-L, 05.08.11: Nova smer v Steni - Tomaž Jakofčič - Jaka

Facebook, 07.08.2017 11:40

torek, 8. avgust 2017, ob 07:49, Franci Savenc, ogledov: 1821

(IX/VII-VII) v Steni sta ponovila Luka Lindič in Ines Papert

Luka Lindič je v navezi z nemško alpinistko Ines Papert 4. in 5. avgusta preplezal Ulino smer v Triglavu.

1000 metrska linija v Osrednjem stebru severne stene z oceno IX/VII-VIII velja za eno najatraktivnejših in najtežjih alpinističnih smeri v naših gorah. Prva sta jo avgusta 2011 preplezala Tomaž Jakofčič in Tina Di Batista.

Luka in Ines sta se v steno podala v obdobju vročinskega vala, ki je v minulih dneh zajel tudi višje hribe in njihove stene. Vročina jima niti v severni steni ni prizanašala zato sta se prvi dan ustavila že na Skalaškem turncu, kjer sta bivakirala.

Noč sta preživela v manjši skrbi glede vremena, saj so se na nebu pojavljale strele, ki pa na srečo Triglava niso dosegle. Naslednji dan so se že zjutraj po nebu začeli voziti oblaki in napovedi, ki so napovedovale dež že ob dveh popoldan niso bile dobra popotnica dneva. Kljub vsemu sta se odločila da nadaljujeta.
Ves čas sta plezala prosto na pogled oz. flash izmenjaje v vodstvu. Pomemben podatek njunega vzpona je, da sta zaradi temnih oblakov izstopila po Srpu in tako obšla en raztežaj z oceno VIII. Luka se je še predobro spominjal rahlo dramatičnega plezanja v zadnjih metrih Korenine, da bi želel ponovit plezanje v nevihti. Ulina smer je po Lukatovem mnenju zagotovo najbolj konstantna linija, ki jo je plezal v naših hribih in si zasluži več obiska. Vse čestitke Tomažu Jakofčiču in Tini Di Batista za prvenstven vzpon.

Vir in fotografije: Luka Lindič 
Vir: Friko.si | Facebook 

 

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker