Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vrh Krnice (2234 m)

Iz Kluž in po lovski stezici na vrh

Izhodišče: Trdnjava Kluže, smer Bavšica in po nekaj sekundah vožnje na levi strani manjše parkirišče. Tam se začne tudi lovska stezica, gre tudi za brezpotje in v megli bi se obrnil saj je bil vrh popoldan že v oblakih. Lovska steza je strma in še enkrat zelo strma, možici so tu in tam, lovska koča je na 1300 metrih. 

Tam nadaljujem naprej proti vrhu pri posušenem macesnu in možicu desno na zavarovano polico in malo kasneje, ko zagledam dva možica še malo nadaljujem vodoravno, nato strmo gor mimo posušenega in zdravega drevesa v manjšo grapo.
   
Iz grape ven desno na grebenček in nato proti macesnu do druge oz. tretje jeklenice. Še po izpostavljenem grebenu, ki preide višje na levo stran grebena, strmih travah do razglednega grebena. Tam se mi odpre v daljavi pogled na grapo (melišče). 
   
Grem naprej po strmih travah in do vstopa v grapo (po svoje, ker ni stezice). Pred grapo si nadenem čelado in počasi se povzpnem.  Pred grapo je oznaka in kakšn možic, dva sem tudi sam postavil. Na vrhu grape (lahko levo, naravnost gor) po strmih travah do predvrha Krnice.
   
 Po nekaj minutah hoje pridem  po grebenčku na Vrh Krnice.
   
   Matej Kucler
   

 

Gorniška potepanja - Vrh Krnice iz Kluž

Značke:
Jul novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti