Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

PZS: članarina 2014

navodila za izvajanje Pravilnika o članstvu posameznikov, ter o izdaji in obračunu znamkic, vse o zavarovanju, včlanjevanju, ugodnostih ...

Na podlagi Statuta Planinske zveze Slovenije in na osnovi predhodnih usklajevanj je upravni odbor Planinske zveze Slovenije na svoji 18. seji 14. 11. 2013 sprejel Pravilnik o članstvu posameznikov.
Na podlagi 12. člena pravilnika se izda

Navodilo za izvajanje Pravilnika o članstvu posameznikov

1. POVZETEK NOVOSTI
V letu 2014 se na področju članarine uvajajo naslednje novosti:

1. Obvezno vodenje seznamov članov in njihovih pristopnih izjav za vse člane ter posredovanje teh podatkov na PZS. Za lažje in učinkovitejše delovanje priporočamo uporabo centralne evidence članstva v informacijskem sistemu Naveza. V kolikor društvo informacijskega sistema Naveza ne bo uporabljalo, mora podatke posredovati na ustreznih obrazcih na PZS.

2. V letu 2013 so se postopoma začele uvajati nove članske izkaznice, ki vsebujejo tudi digitalni zapis podatkov, in sicer za A in A+ člane. V letu 2014 prejmejo nove izkaznice tudi B in S+Š člani. Članarino normalno poravnajo v svojem društvu, enako kot do sedaj. Nove izkaznice bodo člani prejeli naknadno po pošti na stalni naslov, predvidoma v roku 7 dni po vnosu podatkov v informacijski sistem Naveza. Stroške izdaje novih izkaznic krije PZS.

3. Zavarovalno jamstvo za VSE ČLANE začne veljati ob 00.00 naslednjega dne, ko se podatki o članu vnesejo v informacijski sistem Naveza ali pošljejo na clanarina.a@pzs.si.

4. Višina priporočene članarine v letu 2014 ostaja enaka, kot je bila v letu v zadnjih dveh letih. Enaka ostanejo tudi delitvena razmerja deleža članarine med PD in PZS.

INFORMACIJSKI SISTEM NAVEZA
Informacijski sistem Naveza omogoča poenostavljeno poročanje za obračun, zato pozivamo vsa društva, da ga uporabljajo in ažurno vnašajo podatke v informacijski sistem Naveza.
Informacijski sistem Naveza: http://naveza.pzs.si.
Pomoč uporabnikom: Matjaž Šerkezi, 041 663 446, Damjan Omerzu, 031 868 590, portal@pzs.si

INFORMACIJE NA SPLETU
Vse informacije o članarini so na voljo na spletni strani PZS pod rubriko Članstvo. Vprašanja lahko zastavite na elektronskem naslovu clanarina@pzs.si, z oznako ČLANARINA 2014.

Za planinska društva ... vse na  ČLANARINA PZS 2014


Komentar:
... spletno včlanjevanje je bilo uvedeno lanskega avgusta.
Včlanjevanje ali podaljšanje članstva bo za leto 2014 možno od 15. 12. 2013 dalje (15. 10. 2013 je bilo zaprto za včlanjevanje v letu 2013), več: www.pzs.si/vsebina.php?pid=12

21.11.2013

 

Vrste članstva, cene in ugodnosti

 

Člani, ki do 31. 1. 2014 poravnajo članarino za leto 2014, imajo neprekinjeno zavarovalno jamstvo, člani A in A+ tudi zagotovljeno neprekinjeno prejemanje revije Planinski vestnik. Članstvo traja od dneva včlanitve do 31. 1. 2015.

Zavarovanja

/.../ Prijava nezgode
V primeru nezgode pokličite 112 in upoštevajte navodila operaterja in gorske reševalne službe.
Poiščite zdravniško pomoč in se med zdravljenjem držite navodil zdravnika.
Po končanem zdravljenju prijavite nezgodo z izpolnitvijo obrazca Prijava nezgode, ki ga dobite na spletni strani PZS, objavljen je tudi v Obvestilih PZS. Priložite kopije vse zdravniške dokumentacije o poteku in trajanju zdravljenja, skupaj z izvidi o morebitnih posledicah, ter podatke o predhodnih boleznih ali drugih telesnih pomanjkljivostih.
Obrazec se pošlje na PZS, ki prijavo evidentira in posreduje v nadaljnji postopek.
Če se uveljavlja tudi zavarovanje za stroške reševanja v tujih gorah, je treba ob prijavi predložiti tudi potrdilo o plačilu stroškov reševanja.
 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti PZS

3 komentarjev na članku "PZS: članarina 2014"

Jani Bele,

Vendar pozor pri Corisu: če se ponesrečiš v gorah in nisi pri njih zavarovan za te primere, ne krijejo bolniškega zdravljenja.


Matej Kucler,

Nekaj evrov od članarine za zavarovanje ne more kriti asistence v tujih gorah. Pri nas ni potrebno zavarovanje, v tujini naše PZS zavarovanje ne velja, potrebno je vse stroške kriti po reševanju, ki pa ponavadi presegajo lahko tudi par tisoč evrov.

Kako se temu izognit?

55 evrov stane članstvo v Avstriji, tam krijejo za primere reševanja.

Malomarnost nobeno zavarovanje ne krije.

Ter ne pozabit na bolnišniško zdravljenje, Coris recimo.


Matej Kucler,

Ja, potrebno se je dogovorit in prebrat pogoje, kot že pri vsaki drugi zavarovalnici.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti