Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 25.07.1969

Delo, Šport: ... Odobreni dotaciji

Za III. jugoslovansko alpinistično odpravo sta republiški izvršni svet in zvezni izvršni svet že odobrila dotacijo (po 150.000 din). Tudi Tovarna avtomobilov Maribor je odpravi že izročila kamion, tako da je po tej plati ekspedicija tako rekoč pripravljena na odhod.

Zakonca Ščetinin v SV steni Piz Badile
Zakonca Ščetinin sta se teden dni mudila v Italijanskih Alpah in opravila vrsto vzponov. 12. t. m. sta preplezala smer Vechia v Punta di Frida (V-VI) in sta zanjo porabila štiri ure. Naslednji dan sta preplezala smer Egger v Piccolissimi (VI), kjer sta plezala šest ur. 15. t. m. sta preplezala smer Cassin - Ratti v Zahodni Cini (VI+) trajanje plezanja 11 ur. 18. t. m. sta se zakonca Ščetinin lotila smeri Cassin v SV steni Piz Badile (V+), v kateri sta lani zaradi slabega vremena obtičala nekaj dni, tako da je morala posredovati gorska reševalna služba, ki ju je rešila iz stene. Tokrat sta smer preplezala v devetih urah in še isti dan sestopila po S grebenu.

Mojstrančani v Dolomitih
Plezalci iz Mojstrane, Zvone Kofler, Janko Ažman, Janez Brojan in Janez Dolžan so prejšnji teden odpotovali v Italijo, kjer nameravajo plezati v Cinah.
Preden so Mojstranski plezalci odpotovali v Italijo so bili marljivi v domačih stenah. V začetku meseca sta Zvone Kofler in Janko Ažman preplezala varianto Aschenbrennerjeve smeri Klavdij Mlekuž in Franc Salberger pa Čopov steber. 13. t. m. so Zvone Kofler, Janez Brojan in Janez Dolžan preplezali Zahodno zajedo v triglavski steni.

Evropabus
Alpinisti imajo čedalje večje možnosti za dolga potovanja. Razen organiziranih izletov v Himalajo, ki jih prirejajo športne hiše v ZR Nemčiji imajo možnost potovati z avtobusom. Evropabus, ki vozi iz Münchna v New Delhi za ceno 350 DM, je vsekakor ugodna zveza za številne gorske skupine v Srednji Aziji.

  25.07.1969


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


Vir: arhiv planID, priredil: G.Š.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti